Waarom stijgt goud nu nog niet spectaculair?

Aanmaken: 09/12/2015 - 14:44

De ene dag breken de beurzen weer records. De andere dag gaan ze diep in het rood. Het ene moment zit de beurs propvol kapitaal, het andere moment gaan honderden miljarden dollars, euro’s en yuan in rook op.

Kortom: aandelen zijn een bubbel. Sterker nog: aandelen zijn een religie. De beurs is een soort calvinistische congregatie waar het uitspreken van het woord “goud” of “beer” bestraft wordt met de brandstapel. De toekomst van geld en waardecreatie zal de beurs blijven, en niets anders.

En dan heb je het geval China. Een land waar de beurs implodeert. Chinezen weten met hun cash geen blijf, en proberen het inflatie-risico af te wenden door de aandelenbeurzen vol kapitaal te proppen.

Of de desbetreffende investeringen nu goede vooruitzichten hebben of niet, als het maar niet op de bankrekening staat of onder de matras zit. Ziedaar de kiem van de Chinese beursimplosie.

Daartegenover staat iets wat westerse media neigen te verzwijgen: de Chinezen grijpen massaal naar goud.

De media heeft het echter liever over de volatiele goudprijs, en hoe onbetrouwbaar het metaal zou zijn.

In juli steeg de goudimport, voornamelijk vanuit Hong Kong, met maar liefst 50%. Van 37 naar 55 ton. Ondanks ging die koopwoede onopgemerkt voorbij in de goudprijs. Een belangrijke indicator dat er met de goudprijs aardig “gefoefeld” wordt door vested interests, die het vertrouwen in de dollar artificieel willen opkrikken.

Sterker nog: op het moment dat de Chinese orders niet meer bij te houden waren, zakte de prijs tot onder de psychologische grens van de 1.100 dollar per ounce.

De mediastilte bewijst twee zaken:

Eén: goud blijft hét wapen tegen de onvermijdelijke instorting van de fiatfraude. Men heeft er duidelijk geen idee meer van hoe men aandelen en investeringen correct moet waarderen, waardoor de beurzen zwalpen. Een zwalpend schip bereikt zelden de haven ongeschonden.

Twee: dat de media in alle talen over de Chinese goudorders zwijgt, alsook de enorme discrepantie tussen vraag en prijs, bewijst dat de journalisten van de mainstream media totaal niet weten waar ze het over hebben. Dat, of ze nemen gretig de persberichtjes over van de dollarmaffia.

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.