Waarom nog beter fysiek zilver dan fysiek goud?

Aanmaken: 03/11/2016 - 10:47

Zilver is onontbeerlijk:

Van alle elementen, is zilver het onmisbare edelmetaal. Het enige metaal op aarde dat het meest elektrisch en thermisch geleidend en reflecterend is. Het moderne leven van nu, zou zonder zilver niet kunnen bestaan. Door wetenschappelijke ontdekkingen wordt het industriële gebruik van zilver toegepast in fotografie, batterijen, elektronica, en in nog vele andere producten. Begonnen sinds WW2, explodeerde het gebruik van zilver na 1960. In tegenstelling tot zilver heeft goud slechts twee fundamentele toepassingen; geld en sieraden, beiden t.b.v. het hamsteren van rijkdom, waardoor goud niet opgebruikt wordt. Slecht minder dan 10% wordt aangewend in industriële toepassingen. Negentig procent van al het goud ooit in de geschiedenis gedolven is nog steeds ergens op aarde aanwezig. Er is zelfs twaalf keer meer goud off-market opgeslagen dan de officieel verklaarde hoeveelheid van 180.000 ton. – Deze enorme hoeveelheden goud zijn nog steeds eigendom van oude rijke dynastieën. – Ook overheden houden goud aan, maar zilver bijna niet.

Goudvoorraden groeien, terwijl die van zilver dramatisch afnemen. Tegenwoordig zijn investeerders net zoals in 1979 netto kopers van zilver nu de voorraden bijna verdwenen zijn, terwijl technisch de zilverprijs, die net zo wordt gemanipuleerd als de goudprijs, omhoog zou moeten gaan. Als alle mijnbouw activiteiten zouden staken, is de tijdsspan voor bovengronds zilver slechts 4 maanden. Het is verbazingwekkend dat het publiek zich nog niet massaal heeft gerealiseerd hoeveel zilver tegenwoordig is ondergewaardeerd.

Als de zilverproductie voortgaat op het huidige niveau, is voor het mijnen van zilver minder in de aardkorst over dan voor alle andere metalen, waaronder goud. Volgens het US Geological Survey instituut zijn bij de huidige productie hoeveelheid van zilver de reserves binnen vijfentwintig jaar uitgeput en voor goud in dertig jaar. Wees ervan verzekerd dat de aankomende verschuiving van rijkdom voortvloeit uit het bezit van edelmetalen en andere grondstoffen. Een van de grootste katalysatoren voor de groei in edelmetalen komt van zilver. Als zilver schaarser wordt dan goud, staat de wereld waarschijnlijk op het punt de grootste zilverboom in de geschiedenis te beleven. Dat is de reden waarom uiteindelijk de zilverprijs meer dan die van goud zal exploderen. Als ruilmiddel met waarde bestaat nog steeds slechts één feit dat de tand des tijd heeft doorstaan. En dat zijn goud en zilver welke binnenkort je redder zullen zijn als de wereld verder gaat in het grote monetaire experiment van roekeloos gelddrukken door alle centrale bankiers in de wereld. Het is als plassen in het bed, in het begin voelt het opgelucht, maar naarmate de tijd verstrijkt, begint het ongemakkelijk te worden.

De markten worden wakker:

Als de markt eindelijk ontwaakt uit haar coma zal deze zich realiseren dat $ 50 voor een troy ounce zilver zich gemakkelijker verdubbeld dan $ 2,000 voor een troy ounce goud. De meeste mensen denken dat het goedkopere edelmetaal minder waarde heeft dan het duurdere goud, maar dat is de verkeerde perceptie in het geval van zilver. Als fysiek zilver concreet schaars wordt zal de zilverprijs in ondenkbare proporties omhoog schieten. En in dit opzicht betekent prijs niets, het is verstandiger naar de waarde te kijken. De huidige prijsverhouding tussen goud en zilver is 80-1, met andere woorden vandaag koop je voor hetzelfde geld 80 ounces zilver en 1 ounce goud, terwijl de historische koers gedurende 2000 jaar 12 ounces zilver is geweest voor 1 ounce goud. Al meer dan honderd jaar is de goud / zilver ratio uit haar koers getrokken, meer dan elk andere grondstof op de markt. Wees ervan verzekerd dat de markten altijd terugkeren naar hun gemiddelde, zoals onlangs werd bewezen met de woningmarkt. Dus, een terugkeer naar 12-1, en als er minder zilver beschikbaar is om te kopen, kan zelfs de prijs van zilver verder omhoog gaan, zelfs tot boven de prijs van goud. Onthoud dat zilver veel schaarser is dan goud. En als het om de koopkracht gaat, blijft zilver alleen, onbemind en genegeerd door de meesten, terwijl het nu ongelooflijk is ondergewaardeerd.

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.