Goud is het centrum van de monetaire wereld waar alle andere munten rond bewegen

Aanmaken: 07/28/2015 - 15:43

Het idee dat de prijs van goud enkel wordt uitgedrukt in Amerikaanse dollar, is verkeerd. Dit is een van de grootste monetaire globale misvattingen. Goud is namelijk het goed waar de meeste vraag naar is in heel de wereld. Iedere gram goud die er bestaat, behoort toe tot iemands bezit ongeacht de munt waarmee deze persoon betaalt. Goud is universeel onmisbaar, aldus Hugo Salinas.

Iedere gram goud die wordt gemijnd, vindt direct een koper. Zo zou er reeds 175.000 ton goud gemijnd zijn doorheen de geschiedenis en al dit goud behoort toe aan iemand, iemand die dit goud ook echt wil bezitten.

Zo zegt Salinas:

Goud is het centrum van de monetaire wereld waar alle andere munten rond bewegen. Dat goud vooral belangrijk is in Amerikaanse dollar is dan ook een immense misvatting.

Dat bewijst de hoeveelheid goud die iemand kan kopen met een Amerikaanse dollar.

Tot 1933 kon men 1,505 gram goud kopen met iedere Amerikaanse dollar. In 1933 devalueerde President Roosevelt de verhouding tot 0,889 gram goud per Amerikaanse dollar. Dit bleef zo totdat President Nixon 44 jaar later besloot om de koppeling tussen de Amerikaanse dollar en goud ‘tijdelijk’ op te heffen. Tijdelijk duurt nu al van 1971 tot en met heden.

Ondertussen daalde de waarde van de Amerikaanse dollar verder ten opzichte van goud. Momenteel koopt men met 1 Amerikaanse dollar nog maar 0,03 gram goud. Zo is de Amerikaanse dollar goed op weg naar zijn eindpunt, net zoals elk fiat geldsysteem in het verleden.

Maar hoe je het ook draait of keert, er zal altijd goud zijn in de wereld – er zal altijd vraag zijn naar goud en overal zal men dit goud aanvaarden als betaalmiddel – vooral in tijden van monetaire chaos.

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.