Let op met "papiergoud"

Aanmaken: 11/02/2015 - 13:33

Het belang van fysiek goud te kopen wordt meer dan eens in de verf gezet door specialisten. Vandaag wordt nog maar eens duidelijk waarom…

Want de fraude in de goudmarkt is hallucinant! Met zogenaamd papieren goud wordt gesjoemeld als nooit tevoren. Een misdaad die gebeurt bij klaarlichte dag, want de daders zetten alle details zomaar op hun website.

We hebben het over de COMEX, de grootste goudbeurs ter wereld. Deze beurs bewaart het goud van verschillende grote beleggers en terwijl het goud in de kluis ligt verhandelen deze beleggers de goudcertificaten.

Enig probleem: er zijn meer certificaten in omloop dan er goudstaven in de kluis liggen… vééél meer!

Op de website van de COMEX komen we te weten dat er vandaag 228 claims waren voor elke goudstaaf die in de kluis ligt! Dat zijn misschien 228 beleggers die allemaal denken dat ze goud bezitten.

Een onhoudbare situatie. Hoe lang doet iedereen nog of zijn neus bloedt? Misschien niet lang meer, want van gisteren op vandaag haalden beleggers 8% van het fysieke goud uit de kluis.

Hoe kan het dat dit toegelaten wordt? De COMEX beweert dat het goudclaims in geld zal uitbetalen in plaats van goud als de kluis leeg raakt.

Maar we weten allemaal wat er zal gebeuren als de grootste goudbeurs ter wereld geen goud meer heeft: de goudprijs zal exploderen en beleggers in papiergoud zullen met lege handen naar huis gaan.

Al die beleggers die dachten dat ze goud bezaten zullen alsnog fysiek goud proberen te kopen, maar ze zullen het nergens meer kunnen krijgen. Toch zeker niet tegen de huidige spotprijzen!

Dat moment komt nu wel heel dichtbij. Als van elke 228 “goudbaren” er maar één afgehaald kan worden, dan betekent dat minder dan 0,5% van de goudcertificaten moeten geïnd worden om de COMEX kopje onder te doen gaan.

Dat is geen geruststellende gedachte als je belegd hebt in een fonds waar zogezegd goud in zit, maar eigenlijk enkel waardeloze certificaten bevat.

Maar degenen die echter fysiek goud hebben gekocht kunnen op beide oren slapen: deze fraude zal niet lang meer blijven duren!

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.