Goud is zonder meer goedkoop geworden ten opzichte van andere activa

Aanmaken: 08/09/2018 - 15:21
Goud is zonder meer goedkoop geworden ten opzichte van andere activa

De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zien er nog steeds uitstekend uit, hoewel sommige analisten zich stilaan wat zorgen beginnen te maken over kredietstress. De vraag is namelijk hoe hoog de rente mag opgetrokken worden alvorens de Amerikaanse consumenten afhaken. De FED kan haar basisrente dit jaar nog 2x verhogen en de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank is vanzelfsprekend ook belangrijk voor de goudmarkt. 

 

Nic Johnson, bij Pacific Investment Management Co. in functie als money manager, wijst er op dat de goudprijs zonder meer goedkoop is geworden ten opzichte van andere activa. President Donald Trump heeft al duidelijk te verstaan gegeven dat hij niet wenst dat de dollar vanaf de huidige niveaus nog verder stijgt, zodat het goud niet veel hoeft te vrezen van een verdere stijging van de dollarkoers. Trump zorgt er namelijk altijd voor dat hij gelijk krijgt. 


Bij Northern Star Resources Ltd. Chief Executive Officer Stuart Tonkin is van mening dat vooral het schaarser worden van de edelmetalen een rol zal spelen in het verhaal. Het productieniveau van goud blijft dalen en dat moet op langere termijn onvermijdelijk leiden tot prijsstijgingen. Op een bepaald moment zal namelijk het punt bereikt zijn dat het evenwicht tussen vraag en aanbod is verstoord door een afname aan de aanbodzijde. 

Dat moment is echter nog niet aangebroken, getuige het feit dat hedge funds en andere grote institutionele beleggers nog altijd short posities in goud innemen. Die short posities zijn zelfs in de afgelopen weken nog toegenomen. Maar dat betekent dat de goudprijs met een hefboomeffect omhoog geduwd kan worden wanneer er een trendommekeer op de markt plaatsvindt. Wanneer dat zal gebeuren, valt echter onmogelijk te voorspellen.


Waarom Goud kopen?
Waarom Zilver kopen?
Koersgrafiek Goud & Zilver

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.