Gebrek aan fysiek goud wordt alsmaar groter

Aanmaken: 12/04/2017 - 11:39
Gebrek aan fysiek goud wordt alsmaar groter

Er valt nog moeilijk een touw te trekken op wat er zich op de goudmarkt afspeelt. Algemeen was verwacht dat de goudprijs een fikse duik zou maken telkens wanneer de Amerikaanse centrale bank een verhoging van de basisrente aankondigt. Dat is dus niet gebeurd. Telkens bodemde de goudprijs al vrijwel meteen uit, om vervolgens opnieuw wat aan trekken. Opgelet, van grote bewegingen was natuurlijk geen sprake. Maar het is een feit dat de edelmetalen in de huidige omstandigheden merkwaardig goed aanklampen.

 

Er is nog een tweede facet in het verhaal en dat is de dollar. In principe zal de koers van de greenback eveneens positief reageren op een rentestijging, want vanuit het standpunt van de belegger wordt een munt interessanter wanneer de rentevergoeding op die munt stijgt. Ook dat is dus niet gebeurd. In plaats van te stijgen, is de koers van de dollar gaan dalen in reactie op de recentste rentestijgingen. Er is dus duidelijk iets aan de hand. 


De Amerikaanse overheid heeft er natuurlijk alle belang bij om de status van de dollar als wereldreservemunt te handhaven. Dat wordt echter steeds moeilijker in een omgeving van alsmaar oplopende schulden. De beleggers beseffen dit uiteraard ook een blijven zoeken naar alternatieven voor een dollar die ze niet meer vertrouwen. En dan komt het goud in beeld. 

James Rickards van The Daily Reckoning stelt vast alles in het werk wordt gesteld om de goudprijs naar omlaag te duwen, dit om het vertrouwen in de dollar niet te ondermijnen. Een onbekende verkoper dumpt regelmatig op grote schaal fysiek goud, maar slaagt er niet meer in om de goudprijs noemenswaardig lager te duwen. Rickards heeft ook daar een duidelijke verklaring voor: het gebrek aan fysiek goud wordt alsmaar groter, want de goudmarkt beseft maar al te goed dat al dat papieren goud eigenlijk niet meer dan een papiertje is dat zegt dat de eigenaar recht heeft op een bepaalde hoeveelheid goud. Hij verwacht dat de luchtbel op een bepaald moment zal doorprikt worden en op dat moment zal de goudprijs door het plafond vliegen.


Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.