Zilver is hoe dan ook een kanshebber op lange termijn

Aanmaken: 09/10/2018 - 10:31
Zilver is hoe dan ook een kanshebber op lange termijn

Beleggers in goud, zilver en de andere edelmetalen zullen ongetwijfeld met de handen in het haar zitten. Goed nieuws of slecht nieuws, het maakt allemaal niets uit. De zilvermarkt ligt er compleet uitgeteld bij en niets laat voorspellen dat op korte of middellange termijn een opleving mag worden verwacht. Wanneer we mogen zeggen dat de goudprijs voortdurend onder druk staat, is dat bij de zilverprijs in nog sterkere mate het geval. 

 

De outlook of bias voor zowel het gele als het witte metaal ziet er niet zo gunstig uit en dat heeft alles te maken met de Amerikaanse dollar. Naarmate de tijd verstrijkt, blijkt steeds duidelijker dat de edelmetalen geen vuist kunnen maken zolang de greenback sterk blijft. De analisten hebben dan ook de hoop opgegeven dat zilver en goud op korte of misschien zelfs op middellange termijn veel potten zullen breken. 


Op langere termijn ziet het plaatje er heel anders uit. De dollar profiteerde in de afgelopen maanden uitgebreid van het feit dat de Amerikaanse centrale bank er in slaagt om haar basisrente geleidelijk aan verder op te trekken. Maar mogelijk moet het groene biljet eerder vroeg dan laat de steun van de hogere rentevoeten gaan missen. Want de druk op de FED om de rente trager op te trekken, neemt zienderogen toe. 

Dit is het scenario dat zich in de komende maanden zou kunnen ontwikkelen. De FED wordt gedwongen om haar rentepolitiek te onderbreken, dit naar aanleiding van een of andere gebeurtenis. Dat zou bijvoorbeeld een crisis op de valutamarkten kunnen zijn. Als gevolg daarvan gaat de dollar op de forexmarkten een toontje lager zingen. Wat de goudmarkt meteen in vuur en vlam zou zetten, voorbeeld dat meteen wordt gevolgd door de zilvermarkt. En dit scenario zou zich zelfs dichter in de toekomst kunnen afspelen dan we nu denken.


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Actie : Zilveren munt Athenian Owl

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.