Zilver is een regelrecht koopje ten opzichte van goud

Aanmaken: 12/28/2017 - 16:10
Zilver is een regelrecht koopje ten opzichte van goud

We trappen waarschijnlijk een open deur in door te stellen dat de crypto-currencies in het algemeen en Bitcoin in het bijzonder de gemoederen op de financiële markten nog altijd hoog doen oplaaien. De volatiliteit bij deze virtuele munten doet echter toch steeds meer deelnemers aan het Bitcoin-spel (zoals we het maar zullen noemen) de wenkbrauwen fronsen. Er valt moeilijk een touw te trekken op wat Bitcoin beweegt, behalve uiteraard dat er alleszins speculatie in het spel is.

 

In afwachting dat de Bitcoin-gekte luwt, valt er nog steeds nauwelijks iets te beleven bij de edelmetalen. Goud en zilver worden door de generatie van de millenials als oubollig beschouwd, als iets wat eigenlijk in het verleden thuishoort. Gouden en zilveren juwelen, dat kan misschien nog, maar beleggen in goud en zilver is momenteel ‘out’. Maar het verleden leert dat zodra iets afgeschreven lijkt de come-back meestal niet lang op zich laat wachten. 


En dat stelt zich automatisch de vraag: waar liggen de beste kansen momenteel weggelegd? Is dat op de goudmarkt of moeten we de gang van zaken rond zilver goed in de gaten houden? Het antwoord wordt misschien gegeven door een rapport dat Commerzbank onlangs publiceerde. Zilver is een regelrecht koopje ten opzichte van goud, zo luidt de conclusie van dat rapport. In 2018 zou de zilverprijs wel eens door het dak kunnen vliegen, al dan niet in het spoor van de goudprijs. 

De analisten van Commerzbank baseren zich daarvoor op de gold/silver ratio. Die verhouding ligt momenteel op 78,70, terwijl het gemiddelde voor deze gold/silver ratio in de 20ste eeuw slechts 47 bedrag. Volgens Commerzbank zal de vraag naar zilver in 2018 veel groter zijn dan die naar goud. Het eerste koersdoel voor de zilverprijs bedraagt 18 dollar. Een factor die speelt is de vraag naar zilver vanuit China. De Chinese vraag naar goud was in de eerste 10 maanden van 2017 al even hoog als in het volledig kalenderjaar 2016. En die positieve trend zal zich volgens Commerzbank in 2018 verder zetten.


Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.