Texas Bullion Depository is veel meer dan alleen maar een opslagplaats voor goud

Aanmaken: 07/30/2018 - 14:09
Texas Bullion Depository is veel meer dan alleen maar een opslagplaats voor goud

Vorige maand was het zover: de Texas Bullion Depository opende zijn deuren. Dat gebeurde op een moment dat de goudprijs weer eens ‘in the doldrums’ zat. Of mogen we het noemen: uitgeteld in de touwen? Na de forse koersval van vrijdags kon het gele metaal zich nauwelijks herpakken. De manipulatie van de goudmarkt gaat dus onverminderd verder. En ook die van de zilvermarkt trouwens. De zilverprijs werd brutaal teruggefloten boven 17 dollar per troy ounce en noteert nu in de buurt van 16,50 dollar. 

 

Het ziet er dus naar uit dat er voor goud en zilver voorlopig geen plaats meer is aan de feestdis. Maar wie uit is op winsten op relatief korte termijn voor edelmetalen, vist sowieso in de verkeerde vijver. Goud, zilver & Co staan voor de garantie van behoud van welvaart op lange termijn. Speculanten zitten hier sowieso aan het verkeerde adres. Wat die lange termijn betreft, is de Texas Bullion Depository sowieso het vermelden waard. 


Want de opening van ‘deze opslagplaats’ voor goud kan op termijn het monopolie van de Federal Reserve Bank ondergraven. Het experiment (als we tenminste dit woord mogen gebruiken) is alleszins de moeite van het volgen meer dan waard. Want er kan ‘iets’ klaargelegd worden wat kan gebruikt worden als een alternatief voor het huidige financieel systeem mocht dit kraken onder het gewicht van de hoge schuldengraad die de ganse wereld met zich meetorst. 

De Texas Bullion Depository is veel meer dan alleen maar een opslagplaats voor goud en wel om de volgende reden. Het gebruik van goud (en ook zilver) in handelstransacties wordt nu mogelijk gemaakt en dat is iets waar weinigen momenteel de draagwijdte van beseffen. Hoe dan ook, de Texanen (en de inwoners van de andere Amerikaanse staten hebben nu in ieder geval een veilige plaats tot hun beschikking waar ze hun goud kunnen opslaan.


Nu goud kopen
Waar goud kopen?
Contact in u buurt

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.