Schulden en dreigende faillissementen spelen in de kaart van het goud

Aanmaken: 04/13/2018 - 13:47
Schulden en dreigende faillissementen spelen in de kaart van het goud

Nog altijd weinig of niets te melden rond goud, zilver en de andere edelmetalen. Het blijft voorlopig doodstil op de goudmarkt, dit in afwachting dat we meer weten over de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank. Een renteverhoging zit al ruimschoots in de financiële markten verrekend, maar het is nu vooral opletten naar de hints die gouverneur Jerome Powell zal geven omtrent toekomstige ingrepen. Maar zekerheid dat Powell de goudprijs (en natuurlijk ook de zilverprijs) in beweging hebben we natuurlijk niet. 

 

Voorlopig vindt het goud stevige steun rond 1300 dollar. Elke terugval in de richting van dat niveau lokt nieuwe koopdruk uit. Anderzijds is de kaap van 1360 voorlopig te hoog gegrepen. In de buurt van dat niveau is het tijd om aan winstnemingen te denken, zo blijkt. Op de zilvermarkt is het plaatje gelijkaardig. De prijs stabiliseert al geruime tijd tussen 16 en 17 dollar per troy ounce. En daar zal voorlopig waarschijnlijk geen verandering in komen. 


Maar op langere termijn ziet het plaatje er helemaal anders uit. Volgens Sprott Inc, een fondsbeheerder gefocust op edelmetalen, is het inderdaad slechts een kwestie van tijd alvorens er hogere koersen in de noteringstabellen zullen verschijnen. En de reden ligt voor de hand: schulden en dreigende faillissementen spelen in de kaart van het goud. Sprott is van mening dat de spanning op de financiële markten vanwege die schulden geleidelijk aan zal toenemen. 

De Amerikaanse overheden blijven de schulden namelijk opstapelen en dat moet vroeg of laat onvermijdelijk tot problemen aanleiding geven. Maar ook de consumenten gaan hierbij niet vrijuit, ook zij stapelen de schulden op. Die oplopende schulden dreigen de effecten van stijgende lonen teniet te doen. In combinatie van de hogere rente die op de uitstaande schulden moet worden betaald, belooft dat niet veel goeds naar de toekomst toe. De prijsstijgingen bij de edelmetalen kunnen explosief gebeuren zodra de beleggers zich bewust worden van de ernst van de huidige situatie.


INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER 
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.