Rusland en Turkije dumpen Treasuries en kopen goud

Aanmaken: 08/08/2018 - 16:05
Rusland en Turkije dumpen Treasuries en kopen goud

De goudprijs zucht en kreunt onder het gewicht van de sterke dollar en de stijging van de rentevoeten in de Verenigde Staten, wat veel beleggers in edelmetalen met een stevige kater heeft opgezadeld. Maar dat is eigenlijk het verhaal met de kleine letters, het verhaal dat met de grote letters wordt geschreven ziet er heel anders uit. Want het blijkt dat de grote jongens zich weinig aantrekken van de bewegingen op korte termijn van de goudprijs. 

 

Dat blijkt onder andere uit het feit dat een aantal centrale banken goud blijven kopen alsof er niets aan de hand is. Ze maken met andere woorden gebruik van de zwakte op de goudmarkt in de verwachting dat er vroeg of laat hogere goudprijzen in de noteringstabellen zullen verschijnen. De timing maakt voor hen niet zo veel uit, want ze zijn niet uit op winsten op korte termijn. Het is met andere woorden de lange termijn die telt. 


Wie zijn die kopers van goud op een moment dat niemand omkijkt naar het gele metaal. Wel, die zijn niet van de minsten. Onder andere de centrale banken van Rusland en Turkije staan aan de koopzijde. Maar dat is eigenlijk maar de helft van het verhaal. Want ze kopen niet zomaar goud, maar bouwen op hetzelfde moment de posities in Amerikaanse staatsobligaties af. En dat is geen goed nieuws voor Donald Trump. 

Want is er is ook nog de factor China. Dat land zit op een totaal bedrag van 1.200 miljard dollar aan Treasures. Beijing heeft voorlopig nog geen aanstalten gemaakt om de portefeuille van staatsobligaties af te bouwen, maar links en rechts wordt toch al gesuggerdeer dat een beslissing daaromtrent snel kan vallen wanneer de Amerikaanse president Donald Trump China het leven zuur blijft maken met zijn invoerheffingen. We mogen niet vergeten te vermelden dat ook China een enthousiaste koper van goud is. Is dat een toevallig gegeven of zit er meer achter? We laten de lezer zelf het antwoord op deze vraag invullen.

Waarom Goud kopen?

Waarom Zilver kopen?
Koersgrafiek Goud & Zilver

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.