Is het einde van Bitcoin in zicht?

Aanmaken: 12/29/2017 - 14:28
Is het einde van Bitcoin in zicht?

Vorige week stak er een serieuze storm op rond Bitcoin. De koersen van Bitcoin en enkele andere crypto-currencies klapten gewoon in elkaar. Vanaf de piek werd Bitcoin circa 40% goedkoper. Het spreekt voor zich dat bewegingen van dergelijke omvang het vertrouwen volledig ondermijnen. Stilaan wordt duidelijk dat Bitcoin & Co niet meer zijn dan alleen luchtbellen zonder wezenlijke inhoud. En vroeg of laat zal dat feit in zijn volledige omvang duidelijk worden. 

 

Is het einde van Bitcoin in zicht? Het is misschien te vroeg om daar al aan te denken. Er komen nog altijd nieuwe speculanten in de ring en de kans is groot dat die een prijsherstel zullen kunnen bewerken. Maar uiteindelijk is het hele verhaal van de virtuele munten een verhaal van gebakken lucht en niets anders. Loontje zal onvermijdelijk op zijn boontje komen, op eender welke manier dan ook. 


Peter Schiff van Euro Pacific Capital kijkt in dat verband naar de goudmarkt. Het laatste wat de beleggers in Bitcoin willen, is dat de aandacht verschijft naar de goudprijs. Want als die bijvoorbeeld stijgt richting 1300 dollar kan het snel over en uit zijn met de hype rond de cryptocurrencies. Uiteindelijk zou het goud, en bij uitbreiding dus ook zilver en de andere edelmetalen, één van de nagels aan de doodkist van de crypto’s kunnen worden.

Volgens Schiff kan er onmogelijk veel geld aan de Bitcoinmarkt worden onttrokken zonder dat de prijs compleet instort. Hij zou niet verbaasd zijn over een koersval met 80 tot 90% op één enkele dag. Bijvoorbeeld op een dag dat de beleggers de switch maken van Bitcoin naar goud. En die dag zou gekenmerkt kunnen worden door een forse correctie op de beurzen. Goud wordt vaak gekocht als bescherming van posities in aandelen, aldus Schiff. Daar was de afgelopen maanden geen behoefte aan omdat de beurskoersen toch maar bleven stijgen. Maar zou dus wel eens verandering in kunnen komen.


Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.