Goudprijs lijkt oververkocht, maar toch…

Aanmaken: 09/12/2017 - 14:12
Goudprijs lijkt oververkocht, maar toch…

Dit jaar is de goudprijs al met 17% gestegen, zodat wie begin dit jaar instapte alleszins geen reden tot klagen heeft. Geconfronteerd met deze prijsstijging zijn steeds meer analisten positief geworden voor de edelmetalen in het algemeen en voor goud in het bijzonder. De verwachting is dat de goudmarkt in de komende maanden vast gestemd zal blijven, met fors hogere prijzen tot gevolg. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens de kaap van 1400 dollar kan worden bereikt. 

 

Phil Streible, senior market strategist bij RJO Futures, is één van de handelaren die ervan overtuigd is dat alle factoren momenteel in het voordeel van het goud spelen. Er is natuurlijk de financieel-economische situatie, maar daarnaast spelen ook de geopolitieke situatie (de waterstofbom van Noord-Korea) en zelfs de klimatologische situatie (de stormen die grote delen van de wereld teisteren) in de kaart van het goud. 


Maar waarschijnlijk de belangrijkste factor is volgens Streible de verzwakkende dollar. De zwakte van de dollar heeft dergelijke proporties aangenomen dat het stilaan onrustwekkend wordt. Maar hoe dan ook speelt de koersval bij de greenback in de kaart van het goud. Daarbij moet ook rekening gehouden worden met de verwachting dat de FED niet meer in staat zal zijn om de rente zoals gepland haar basisrente verder te verhogen. Bij Miller Tabak is equity strategist Matt Maley momenteel geen koper van het goud, hij wacht eventueel op een correctie alvorens te kopen.

De goudprijs kan inderdaad oververkocht lijken, maar toch is het zonder meer gevaarlijk om de posities af te bouwen in de hoop op een later tijdstip goedkoper weer in stappen. Onderhuids rommelt het steeds luider in het financieel systeem. De tikkende tijdbom zou onverwacht kunnen ontploffen, met een explosie van de goudprijs tot gevolg. Wie dan nog terecht moet op de goudmarkt, zou wel eens te laat kunnen komen. Vergeet niet dat de hoeveelheid beschikbaar fysiek goud onvoldoende is om de uitstaande papieren posities te dekken.


Gouden Munten
Zilveren Kilomunten
Waarom Goud Kopen

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.