Goudprijs kan met 20% stijgen als inflatiedruk toeneemt

Aanmaken: 02/14/2018 - 10:31
Goudprijs kan met 20% stijgen als inflatiedruk toeneemt

De correctie van de afgelopen dagen op de financiële markten heeft een aantal verreikende correcties. Op de eerste plaats hebben de beleggers een toenemend gevoel van onzekerheid gekregen. Wie het nog niet besefte, zal inmiddels met eigen ogen hebben kunnen vaststellen dat beurskoersen niet alleen kunnen stijgen maar ook dalen. En dat een daling op de beurs vaak via een soort paniekaanval gebeurt, met in een oogwenk fors lagere koersen in de noteringstabellen.

 

Een tweede gevolg is dat de volatiliteit op de financiële markten fors is toegenomen, wat zich vertaalde in een forse stijging van de VIX. Deze indicator vormt een betrouwbare barometer voor de beweeglijkheid op de beurzen. Die beweeglijkheid was in de afgelopen maanden zo goed als opgedroogd, met als gevolg dat de beleggers de indruk kregen dat de koersen alleen nog maar konden stijgen. Wat dus niet het geval is. 


Het belangrijkste gevolg van de correctie is waarschijnlijk dat de beleggers beseft hebben dat de edelmetalen in het algemeen en goud in het bijzonder een groter gevoel van veiligheid geven. En dat op een moment Bitcoin en andere crypto-currencies compleet door de vloer zakten. De goudmarkt hield echter goed stand en dat heeft het goud opnieuw onder de aandacht van de beleggers gebracht. 

Bovendien ziet het technisch plaatje voor goud er duidelijk beter uit. De goudprijs kan met 20% stijgen als inflatiedruk toeneemt. Maar zilver verdient in dit geval bijzondere aandacht. Het witte broertje van het goud ligt er nog steeds bleekjes bij, maar onderhuids stijgt het optimisme rond het zilver. Op een bepaald moment zal de zilverprijs exploderen en dan kan het allemaal heel snel gaan. In een wip en een zucht kan de zilverprijs boven 20 dollar per troy ounce staan


INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER 
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.