Goud is goedkoop en wel hierom

Aanmaken: 08/07/2018 - 11:37
Goud is goedkoop en wel hierom

De jongste jaren werden op monetair vlak vooral gekenmerkt door het feit dat de centrale banken op grote schaal geld hebben bijgedrukt. Dat geld hebben ze gewoon uit de lucht geplukt, want het wordt door niets of niemand gewaarborgd. Het enige wat de waarde van het geld ondersteunt, is vertrouwen. De buitenwereld gelooft dat geld een bepaalde waarde heeft omdat de overheid het zo zegt. Geloof in de waarde van het geld hangt dus nauw samen met geloof in de overheid. 

 

Een goed voorbeeld daarvan is momenteel Turkije. De Turken mogen dan opkijken naar hun president Erdogan, maar de financiële markten zijn er helemaal niet overtuigd dat deze man goed bezig is en daardoor is het vertrouwen in Erdogan op de financiële markten tot een nulpunt gedaald. Wat zich vertaald heeft in een forse koersdaling van de Turkse lira op de forexmarkten. Want de beleggers zijn de gekke (economische) uitspraken van Erdogan al lang meer dan beu. 


Maar ook het vertrouwen in de politiek van de centrale bankiers kan nog een stevige deuk krijgen door het optreden van de centrale bankiers en hun politiek van het drukken van gratis geld. Wanneer er ergens een serieuze crisis uitbreekt, zal blijken dat dit soort geld eigenlijk niets meer waard is dan het papier waarop het is gedrukt. En dan zal de heimwee naar het goud als fundament onder het geld meteen de kop opsteken. 

Vroeger werd ons geld namelijk gedekt door goudvoorraden, maar dat is al bijna 50 jaar niet meer het geval. Opvallend is dat de goudprijs in de periode van het overspoelen van de financiële markten met gratis geld niets meer heeft gedaan. Goud is met andere woorden goedkoop, maar we maken ons sterk dat dit niet zal blijven duren. Zodra blijkt dat de keizer geen kleren aan heeft (of anders gezegd: dat ons geld waardeloos is) zal de goudmarkt ontploffen. Het is NU tijd om daarop voorbereid te zijn door goud te kopen.


Waarom Goud kopen?
Waarom Zilver kopen?
Koersgrafiek Goud & Zilver

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.