Goud en zilver gedragen zich zoals in 2008…en dat belooft

Aanmaken: 09/07/2018 - 15:58
Goud en zilver gedragen zich zoals in 2008…en dat belooft

2008 heeft een speciale betekenis voor goudkevers. In augustus van dat jaar ging de goudprijs naar omlaag, waardoor ze flink wat geld verloren. Dat geld werd echter in de jaren nadien terugverdiend. De goudprijs steeg tot 2011, waarbij in september van dat jaar een historische piekkoers werd opgetekend rond 1920 dollar. Maar met enige vertraging had de grote crisis van 2008 dus een positief effect op de markt. 

 

John Rubino van DollarCollapse.com is van mening dat goud en zilver zich nu gedragen als in 2008. Bij het begin van de nieuwe eeuw waren de rentevoeten in de Verenigde Staten kunstmatig laag gehouden, waardoor de vastgoedsector explodeerde. De subprimecrisis was een gevolg van het feit dat zelfs een hond met een hoed op zijn kop een woonkrediet kon krijgen. Kortom, de situatie explodeerde met de gekende catastrofale gevolgen. 


In 2018 doet zich een vergelijkbare situatie voor. Om de gevolgen van de crisis van 2008 op te vangen, heeft de Amerikaanse centrale banken haar basisrente jarenlang op een kunstmatig laag niveau gehouden. Opnieuw worden kredieten toegestaan aan klanten die eigenlijk niet kredietwaardig zijn. Ditmaal spreken we bijvoorbeeld over de groeilanden, die massaal leningen in dollars zijn aangegaan. 

De ontleners koesterden de hoop dat de dollar in waarde zou dalen ten opzichte van de eigen munten, wat hen zou laten om een extra winst binnen te laten. Noem het een carry trade op grote schaal, een operatie die echter faliekant dreigt af te lopen. De dollar is gestegen in plaats van gedaald, met als gevolg dat een aantal landen bankroet dreigt te gaan. Zaak is nu om goud, zilver en de andere edelmetalen goed inde gaten te houden. Voorlopig liggen deze er nog zwak bij, maar in een crisissituatie kan het tij snel keren. 


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Actie : Zilveren munt Athenian Owl

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.