Goud blijft een verzekering tegen een beurscrash

Aanmaken: 10/30/2018 - 09:08
Goud blijft een verzekering tegen een beurscrash

Over de afgelopen 2 maanden is de S&P 500 met 4% gedaald, terwijl de goudprijs met bijna 4% is gestegen. Dat is volgens Matt Badiali een waarschuwingsschot dat voor de boeg van de goudmarkt wordt afgevuurd. En Matt windt er geen doekjes om: het is het eerste schot van iets wat op een heuse oorlog gaat uitdraaien. Goud blijft een verzekering tegen een beurscrash en dus is het tijd om het gele metaal te kopen. 

 

Badiali heeft zijn huiswerk goed gemaakt, hij stelde over de afgelopen 6 jaar een merkwaardige correlatie vast tussen de Amerikaanse aandelen en de goudprijs. De beurskoersen stegen over de afgelopen 6 jaar met 90%, terwijl de goudprijs over dezelfde periode met ruim een kwart daalde. Badiali is er vast van overtuigd dat de omgekeerde beweging zal gebeuren wanneer de beurskoersen dalen. 


Hij beschouwt edelmetalen in het algemeen en goud in het bijzonder als een verzekering tegen volatiele tijden op de financiële markten. We zijn misschien vergeten dat de edelmetalen een veilige vluchthaven vormen in onzekere tijden, maar de geschiedenis zegt in dat verband voldoende. In 2008 daalde de S&P 500 bij het uitbreken van de financiële crisis met bijna 40%, terwijl de goudprijs met 5% steeg. Tussen januari 2008 en december 2011 daalde de S&P 500 met bijna 15%, maar steeg de goudprijs met meer dan 86%. 

Badiali is van mening dat de voorkeur van beleggers op zoek naar veiligheid moet uitgaan naar fysiek goud en niet naar goudmijnen. Die bewegen namelijk mee op het ritme van de beurs, terwijl goud meer een eigen leven leidt in tijden van grote onzekerheid. Uitgaande van een forse correctie op de beurzen in de komende maanden, is het verder opbouwen van de posities in goud, zilver en andere edelmetalen ten zeerste aanbevolen.


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.