Fundamentals onder zilvermarkt blijven sterk

Aanmaken: 01/09/2018 - 13:49
Fundamentals onder zilvermarkt blijven sterk

De jongste maanden wou het maar niet lukken met de edelmetalen. Het goud werd in 2017 duidelijk afgeremd, elke stijging van de goudprijs werd al snel in de kiem gesmoord. Mutatis mutandis gold hetzelfde voor zilver en bij uitbreiding voor de meeste andere edelmetalen. De zilverprijs heeft ondanks de recente stijging alle moeite van de wereld om vaste voet aan de grond te krijgen boven het niveau van 17 dollar per troy ounce. Bovendien heeft het witte metaal een duidelijke achterstand opgelopen ten opzichte van zijn gele neefje. 

 

Maar de fundamentals onder de zilvermarkt blijven sterk en dat wettigt de hoop op prijsstijgingen zodra de manipulatie van die markt stopt. Volgens het Gold Anti Trust Action Commitee (GATA) liggen de bewijzen voor manipulatie nu zwart op wit op tafel. De GATA spreekt van de “silver market mafia”, waar de grote bullion banken als Deutsche Bank, UBS en HSBC een vinger in de pap zouden hebben. Via gerichte verkopen wordt een stijgng van de zilverprijs afgeremd, precies zoals ook de goudmarkt wordt afgeremd.


Om één of andere reden mogen goud, zilver en de andere edelmetalen niet duurder woren. Maar TD Securities en Bank of Montreal publiceerden onlangs zeer optimistische rapporten over de zilvermarkt. 2018 zou wel eens het jaar van het zilver kunnen worden. De prijs is achtergebleven op zowat andere metalen en de herontdekking van zilver zou die prijs meteen door het dak kunnen jagen.

De belangrijkste industriële factoren waar zilver wordt gebruikt, zitten volop in de lift. Onder andere de sectoren groene energie en technoogie gebruiken steeds meer zilver en dat op een moment dat de toevoer op de markt kleiner wordt. Er zijn de afgelopen jaren minder mijnen geopend en ook het aantal ontdekkingen van rijke zilveraders is sterk gedaald. Tegen die achtergrond kan het slechts een kwestie van tijd worden alvorens de zilverprijs door het dak vliegt.


INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER 
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.