Dennis Gartman is en blijft een goudkever pur sang

Aanmaken: 09/26/2017 - 09:53
Dennis Gartman is en blijft een goudkever pur sang

Er waren niet zo veel analisten die begin dit jaar een rally bij het goud hadden voorspeld, maar Dennis Gartman was er onmiskenbaar één van. De stichter van The Gartman Letter voorspelde al in januari dat 2017 het jaar van het goud zou worden. Ondanks de correctie van de afgelopen weken is die voorspelling ook bewaarheid geworden, want de goudprijs heeft dit jaar tot dusver een hartverwarmende prestatie geleverd. En bovendien is de kans groot dat er nog meer in het vat zit.

 

Er is echter een andere factor in het spel gekomen die het algemeen plaatje weer wat ingewikkelder maakt. De Amerikaanse centrale bank is begonnen met haar politiek van quantative tightening, wat wil zeggen dat ze begonnen is met het afbouwen van haar balans. Niemand durft te voorspellen wat de gevolgen zullen zijn van de wijziging in de monetaire politiek van de FED.


Ook de gevolgen voor de goudmarkt (en bij uitbreiding zilver en de andere edelmetalen) vallen moeilijk in te schatten. Maar Dennis Gartman denkt dat de FED-politiek in het voordeel van goud & co speelt, hij is en blijft een goudkever pur sang. In tegenstelling tot de meeste analisten analyseren durft Gartman daar een concreet koersdoel op plakken, hij ziet de goudprijs in de komende maanden doorstijgen richting 1400 dollar per troy ounce.

Inderdaad bevinden we ons momenteel in een correctiefase, maar dat is volgens Gartman niets om ons ongerust over te maken. Op relatief korte termijn was de goudprijs gestegen van 1200 naar 1370 dollar en dergelijke stijging moet uiteraard verteerd worden. Het afbouwen van de balans door de FED wordt een zaak van lange adem, die over een periode van 6 tot 7 jaar gespreid zal worden. En dus hoeft men daar op de goudmarkt niet van wakker te liggen.


Gouden Munten
Zilveren Kilomunten
Waarom Goud Kopen

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.