Aarzel niet en verhoog allocatie goud in uw beleggingsportefeuille

Aanmaken: 12/01/2017 - 14:43
Aarzel niet en verhoog allocatie goud in uw beleggingsportefeuille

Een paar dagen geleden kwam Julian Robertson van het Tiger Management Fund met een waarschuwing die aan duidelijkheid niets te wensen overliet: de aandelenbeurzen bevinden zich in een zeepbel die vroeg of laat zal ontploffen. Daarom is de hoogst mogelijke voorzichtigheid geboden. Beurskoersen kunnen geruime tijd stijgen, maar vroeg of laat is het liedje uit. Hoe langer de hausse heeft geduurd, hoe groter ook de daaropvolgende correctie kan worden.

 

Ook over de obligatiemarkt kunnen we kort zijn. De waarderingen zijn daar zo hoog geworden en dat fatsoenlijk beleggen in obligaties eigenlijk niet meer mogelijk is. Wie nog enig rendement wil realiseren moet zich wenden tot het High Yield segment, het segment waar de hoogst mogelijke risico’s aan verbonden zijn. De vraag is dan ook waar een belegger die het hoofd koel houdt zijn geld moet plaatsen. In dat verband hebben we een goede raad voor u:


Aarzel niet en verhoog de allocatie goud in uw beleggingsportefeuille. Dit advies is afkomstig van Jeff Christian, managing director in New York voor research consultancy bedrijf CPM Group. Christian verwacht dat de goudmarkt in de komende 3 jaar zal exploderen. In 2015 werd een stevige bodem gelegd in de goudprijs en vanaf die bodem werd een krachtige opwaartse beweging ingezet. Zijn advies voor een hogere allocatie edelmetalen in de portefeuille geldt dan ook nog steeds. 

Zijn bedrijf heeft een grondig onderzoek uitgevoerd naar de gewenste opdeling van een beleggingsportefeuille, rekening gehouden met de nieuwe marktomstandigheden. Sinds het begin van de jaren 80 gold dat 5 tot 10% van een portefeuille als beveiliging in goud mocht worden belegd. Dit model had in jaren geen update meer gekregen en het was dus tijd dat dit gebeurde. Christian gaat nu uit van een verhouding van 25 tot 30%, waarbij hij duidelijk aangeeft dat de marktomstandigheden een heel stuk onzekerder zijn geworden.


Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.