4.000 jaar oude indicator is positief voor zilver

Aanmaken: 03/23/2016 - 10:37

Goud en zilver staan opnieuw volop in de belangstelling, de eerste al meer dan de tweede. Eigenlijk is het niet meer dan normaal dat de media vooral aandacht besteden aan de stijging van de goudprijs, want dit gele metaal spreekt natuurlijk veel meer tot de verbeelding dan zijn witte neefje. Maar onderschat laatstgenoemde niet, want de zilverprijs zou binnenkort wel eens iets kunnen laten zien waar iedereen stomverbaasd over is. We ontvangen namelijk signalen die er op kunnen wijzen dat de zilvermarkt op het punt van ontploffen staat.

Een 4.000 jaar oude indicator is positief voor zilver en dan hebben we het natuurlijk over de Gold/Silver ratio. Die heeft extreem hoge niveaus bereikt, zoals we al eerder signaleerden. Dat betekent dat zilver in relatie tot goud zelden of nooit zo goedkoop was. En aangezien uitwassen altijd uitgewist worden, zou het wel eens kunnen dat bij een volgende opwaartse beweging bij de edelmetalen de zilverprijs veel sneller zal stijgen dan de goudprijs.

In de recente geschiedenis stond de Gold/Silver ratio slechts 3x op de huidige hoge niveaus. Dat gebeurde namelijk na de Tweede Wereldoorlog (die heel veel geld had gekost), de Golfoorlog (het uitbreken van een oorlog gaat bijna altijd gepaard met het aantrekken van de goudprijs) en tijdens de crisis van 2007-2008 (toen iedereen vreesde voor het einde van het financieel systeem zoals we dat altijd gekend hebben).

Dat de Gold/Silver ratio zo hoog staat, betekent 2 zaken. Op de eerste plaats kan er iets serieus zijn misgelopen, zoals ook bij de 3 vorige keren het geval was. De centrale banken hebben kunstmatige welvaart gecreëerd en dat is iets wat niet kan blijven duren. Op een bepaald zal er ergens een radertje vastlopen, zoals ook in 2007-2008 het geval was. En dan zal – en zijn we bij onze tweede stelling aanbeland – dat het uur van de afrekening voor het zilver is aangebroken. De zilvermark kan ontploffen, de zilverprijs kan door het plafond vliegen. Zeg niet dat we u niet gewaarschuwd hebben!

About Author

afbeelding van admin
Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.