rente

Goudprijs moet in hogere versnelling om doorbraak af te dwingen

Aanmaken: 03/09/2018 - 15:14
Goudprijs moet in hogere versnelling om doorbraak af te dwingen

Volgens technische analist Daryl Guppy bevindt de goudmarkt zich momenteel in een 'zombie state'. Er zijn momenteel weinig factoren die greep op de goudprijs hebben. Voorlopig lijkt het beschikbare nieuws van de goudprijs af te glijden. Dat beschikbare nieuws is anderzijds ook niet van die aard om het goud snel in beweging te brengen. Op de eerste plaats is van crisissituaties in de wereld momenteel niet of nauwelijks sprake. 

Beleggers in goud kijken de kat even uit de boom

Aanmaken: 11/02/2017 - 10:19
Beleggers in goud kijken de kat even uit de boom

Er zijn echter andere factoren die belangrijk zijn voor de edelmetalen in het algemeen en voor het goud in het bijzonder. Op de eerste plaats is er de dollar. Sommige analisten denken dat de dollarkoers nog hard naar omlaag kan komen wanneer de Amerikaanse centrale bank inderdaad gedwongen zou worden om nieuwe renteverhogingen uit te stellen. Het is in dat verband opvallend dat de greenback er voorlopig niet meer in slaagt om een vuist te komen.

Omdat de FED ‘behind the curve’ is, kan de goudprijs stijgen

Aanmaken: 03/24/2017 - 14:41
Omdat de FED ‘behind the curve’ is, kan de goudprijs stijgen

De FED is volgens hem ‘behind the curve’, wat betekent dat ze zeer voorzichtig is met het optrekken van de rente. Er wordt gewacht op signalen die op meer inflatie zouden wijzen in plaats van te anticiperen op komende inflatie. Merk wijst er op dat Janet Yellen halsstarrig weigert om ‘ahead of the curve’ te denken en dat zou haar wel eens zuur kunnen opbreken. In januari 2018 loopt haar termijn als president van de FED af.

Uber-beer Albert Edwards windt er geen doekjes om: de FED zal ons nekken

Aanmaken: 03/13/2017 - 09:58
Uber-beer Albert Edwards windt er geen doekjes om: de FED zal ons nekken

Uber-beer Albert Edwards windt er geen doekjes om: de FED zal ons nekken. De Amerikaanse centrale bank is volgens hem volop bezig het zaad te zaaien dat onvermijdelijk onze ondergang moet inluiden. Daarmee doelt hij uiteraard op de situatie op de obligatiemarkten. Die hebben een periode van meer dan 30 jaar van stijgende koersen achter de rug, gestimuleerd door alsmaar dalende rentevoeten.

Waarom de rentevoeten nooit of te nooit meer zullen normaliseren

Aanmaken: 01/30/2017 - 13:25
Waarom de rentevoeten nooit of te nooit meer zullen normaliseren

Hij heeft al verschillende plannen aangekondigd die handenvol geld zullen kosten. Dat geld is er niet en zal dus geleend moeten worden. Maar daarmee zet Trump een slechte gewoonte van zijn voorgangers verder. Want ook die hebben met geld gesmeten zonder zich af te vragen hoe de geslagen gaten ooit weer gedempt zullen worden. En inmiddels stapelen de schulden zich op tot een schier onoverzichtelijke berg.

Krijgen we begin 2018 een nieuw financieel systeem?

Aanmaken: 12/22/2016 - 09:44

Krijgen we begin 2018 een nieuw financieel systeem? Als het hem afhangt, zal dat inderdaad het geval zijn. President Barrack Obama heeft er een potje van gebakken, maar hij en zijn beleidsploeg zijn er in geslaagd om de Amerikanen te doen geloven dat de economie aan de beterhand is. Maar in feite hangt de economie in de VS al sinds 2008 aan de zuurstoflijn en wordt ze eigenlijk kunstmatig in een groeitempo gebracht.

Greenspan windt er geen doekjes om: obligatierendementen kunnen terug naar 5%

Aanmaken: 11/28/2016 - 15:12

Ene Greenspan windt er geen doekjes om: obligatierendementen kunnen terug naar 5%, dit terwijl het rendement op de Amerikaanse staatsobligaties of Treasuries momenteel minder dan 2% bedraagt. Maar Alan Greenspan heeft natuurlijk recht op spreken, want hij en niemand anders was de voorganger van Ben S. Bernanke als hoofd van de Amerikaanse centrale bank. Op zijn zachtst gezegd weet hij dus waar hij over praat.

Obligaties kunnen beleggers met enorme kater opzadelen

Aanmaken: 11/28/2016 - 15:05

Ook op de financiële markten is de opwinding nog altijd niet geluwd, hoewel een paar mogelijke gevolgen stilaan duidelijk beginnen te worden. Obligaties kunnen de beleggers met een enorme kater opzadelen, zo blijkt. Want Trump is van plan om voluit de kaart van de infrastructuurwerken te trekken en deze strategie kan verstrekkende gevolgen hebben. Er zou een bedrag van 1000 miljard dollar vrijgemaakt om de Amerikaanse infrastructuur te verbeteren.

Haruhiko Kuroda heeft zijn lesje nog altijd niet geleerd en ziet rente nog verder onder nul zakken

Aanmaken: 10/05/2016 - 09:12

Maar Haruhiko Kuroda heeft zijn lesje dus nog altijd niet geleerd en ziet de rente nog verder onder nul zakken. Japan is eerder bij verrassing overgestapt naar dit paardenmiddel, nadat de Japanse regering wekenlang bleef ontkennen dat de rente onder nul zou belanden. Eigenlijk heeft de Bank of Japan echter geen enkele andere mogelijkheid dan koppig verder te gaan op het ingeslagen pad, ook al is inmiddels klaar en duidelijk geworden dat dit pad nergens toe leidt.

Dodelijke cocktail kan rentevoeten nog lager duwen

Aanmaken: 09/30/2016 - 09:27

Op de obligatiemarkten is de situatie stilaan hopeloos geworden. Steeds meer obligaties leveren een negatief rendement op. Dit fenomeen kan tijdelijk wel opgevangen worden, maar het spreekt voor zichzelf dat er bekeken over de lange termijn problemen kunnen ontstaan. Wie wil namelijk nog obligaties kopen wanneer daar een vergoeding voor moet worden betaald? Niemand is zo gek om dit te doen. Voorlopig redden de centrale banken de meubelen nog door allerlei obligaties op te kopen, maar het spreekt voor zichzelf dat dit niet eeuwig kan blijven duren.

Pagina's

Abonneren op RSS - rente