ETF’s

Goud beschikt nog over heel wat stijgingspotentieel

Aanmaken: 01/02/2020 - 13:06
Goud beschikt nog over heel wat stijgingspotentieel

Hij ziet de goudprijs vanaf de huidige niveaus nog sterk stijgen, met mogelijk een stijging tot in de buurt van 3000 dollar per troy ounce. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat die goudprijs vanaf de huidige niveaus nog in prijs zou kunnen verdubbelen. Er vindt namelijk een omslag in het sentiment plaats bij de beleggers ten opzichte van het goud. Edelmetalen zijn opnieuw populair geworden.

Goud naar hoogste niveau sinds 2016 onder zware verhandelde volumes

Aanmaken: 01/29/2018 - 15:51
Goud naar hoogste niveau sinds 2016 onder zware verhandelde volumes

Het is vooral de euro die zich van zijn beste kant toont en zo de dollar lager duwt. De dure dollar begint echter al te wegen op de beurskoersen en dus zou een bezinningsperiode voor de Europese eenheidsmunt meer dan welkom zijn. Op die manier zou de ‘greenback’ wat meer lucht krijgen en dat kan tevens betekenen dat het goud een toontje lager gaat zingen. Anderzijds is het een onmiskenbaar feit dat de koersval bij Bitcoin in het voordeel van de goudmarkt speelt. 

Vooral Europeanen kopen opnieuw goud

Aanmaken: 12/07/2017 - 11:38
Vooral Europeanen kopen opnieuw goud

En dan op de eerste plaats van de kant van de Europese beleggers. Dat blijkt uit de instroom van vers kapitaal in de ETF’s die in goud beleggen. In november hebben die meer dan 9 ton goud gekocht. In Europa kochten de goudtrackers 15,80 ton goud als gevolg van een verhoogde interesse van de beleggers voor deze ETF’s. In de VS was er anderzijds een outflow van 5,40 ton. De Amerikaanse beleggers geven dus de voorkeur aan aandelen of zelfs Bitcoin boven goud. 

Volgende crisis zal aantonen dat de liquiditeit is opgedroogd

Aanmaken: 11/17/2017 - 10:41
Volgende crisis zal aantonen dat de liquiditeit is opgedroogd

Die volgende crisis zal namelijk aantonen dat de liquiditeit is opgedroogd en dan meer bepaald op het High Yield segment van de obligatiemarkten. De wet Dodd–Frank heeft de banken verboden om nog op te treden als market makers op de kredietmarkten, een functie die ze meer dan een eeuw hebben waargenomen. Het wegvallen van die functie als market makers kan verstrekkende gevolgen hebben.

Centrale banken blijven goud kopen

Aanmaken: 11/16/2017 - 09:03
Centrale banken blijven goud kopen

We krijgen met andere woorden een duaal beeld op de goudmarkt. De centrale banken kopen meer goud, terwijl toch de algemene vraag naar goud een dalende trend vertoont. En dat is op de eerste plaats het gevolg van het optreden van de EFT’s. De vraag naar ETF’s die in goud beleggen blijkt namelijk het grootst te zijn wanneer de goudprijs stijgt. De beleggers blijken dus steeds weer opnieuw achter de feite aan te hollen.

Beleggers aarzelen onterecht om in zilver te stappen

Aanmaken: 06/01/2017 - 09:22
Beleggers aarzelen onterecht om in zilver te stappen

Maar dat geldt bij uitbreiding des te meer voor de zilvermarkt. De beleggers aarzelen om in zilver te stappen, hoewel de zilverprijs dit jaar met meer dan 12% is gestegen. Vooral de exchange-traded funds (ETF’s) ondervinden daar de gevolgen van. Zelfs de iShares Silver Trust (SLV), de grootste EFT die in zilver belegt, wordt geconfronteerd met een outflow van beleggersgeld. En dat terwijl de prijs van dit fonds toch stijgt.

Goud is het echte geld en dat wist Aristoteles al

Aanmaken: 05/03/2017 - 09:34
Goud is het echte geld en dat wist Aristoteles al

Goud voldoet aan al deze voorwaarden en dat is waarom het op lange termijn zijn waarde behoudt. Stephen McBride van Hard Asset Alliance blijft er op hameren dat valuta’s als de dollar eigenlijk niet als geld mogen worden beschouwd vanwege de simpele reden dat ze geen intrinsieke waarde hebben. Daarmee stelt McBride zich op het standpunt van Aristoteles.

Zilverprijs heeft inflatieverwachtingen nog altijd niet verrekend

Aanmaken: 03/09/2017 - 15:46
Zilverprijs heeft inflatieverwachtingen nog altijd niet verrekend

De zwakte bij de edelmetalen heeft uiteraard alles te maken met de verwachting dat de Amerikaanse centrale in de komende maanden haar basisrente meermaals zal verhogen. Inmiddels verrekenen de financiële markten 2 tot 3 renteverhogingen, maar meevallende indicatoren kunnen de FED tot een extra ingreep inspireren. Volgende week zou Janet Yellen al een eerste renteverhoging voor dit jaar kunnen aankondigen.

Waarom Bitcoin nooit het nieuwe goud kan worden

Aanmaken: 03/08/2017 - 10:41
Waarom Bitcoin nooit het nieuwe goud kan worden

Buiten de Winklevoss Bitcoin Trust zijn nog twee andere Bitcoin-ETF’s in voorbereiding. Ze mogen echter slechts gecommercialiseerd worden zodra ze toestemming hebben gekregen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Een beslissing daaromtrent zou al op korte termijn verwacht worden, mogelijk zelfs al in de loop van deze week. Daarmee zou Bitcoin officieel zijn entree maken op de financiële markten.

Pagina's

Abonneren op RSS - ETF’s