Peter Schiff waarschuwt: stijgende rentevoeten zullen beurs doen crashen

Aanmaken: 11/08/2018 - 09:47
Peter Schiff waarschuwt: stijgende rentevoeten zullen beurs doen crashen

President Donald Trump heeft al regelmatig horen dat hij onmogelijk akkoord kan gaan met de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank. De FED is naar de mening van de president ‘knettergek’ door de rente te blijven verhogen. De grote vrees van Trump is dat het duurder worden van het geld de Amerikaanse economie de keel zal dichtknijpen. En dat wil Trump kost wat kost voorkomen. 

 

De president heeft een medestander gevonden in de persoon van de CEO van Euro Pacific Capital. Peter Schiff, want dat is de man waar we het over hebben, waarschuwt dat stijgende rentevoeten de beurs zullen doen crashen. Schiff is één van de zogenaamde gloom-and-doom profeten, hij waarschuwt al langer voor het onheil dat ons boven het hoofd hangt. De FED weigert volgens hem de gevolgen van haar daden in te zien en dus zal de centrale loon naar werken krijgen. 


Schiff is van mening dat we moeten voorbereid zijn op een berenmarkt die lang kan duren. Dat is volgens hem niet meer dan logisch, want ook de voorafgaande stijging beschikte over een lange adem. Maar de rek is er nu uit, de volgende rentevoeten zullen een verkoopgolf van ongeziene afmetingen op de beurs van Wall Street uitlokken. En die verkoopgolf zal zich vervolgens naar de rest van de wereld verspreiden. 

De Amerikaanse bedrijven hebben tijdens de periode van lage rentevoeten een enorme schuldenberg opgebouwd en dat zal hun zuur opbreken als de rente blijft stijgen. Op een bepaald moment zullen de bedrijfsresultaten als een plumpudding in elkaar storten. Schiff stoort zich aan het optimisme over de kwaliteit van de bedrijfsresultaten, dit terwijl die cijfers al in het lang en het breed in de beurskoersen verrekend zitten. 


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.