Kan Deutsche Bank de volgende crisis veroorzaken?

Aanmaken: 12/06/2018 - 10:31
Kan Deutsche Bank de volgende crisis veroorzaken?

Wat is er in hemelsnaam met Deutsche Bank aan de hand? De koers van de grootste Duitse bank is kort en goed neergehamerd. In de marge rommelt er van alles over. Het gonst van geruchten over de toekomst van deze bank, waarbij vanuit verschillende kringen wordt aangedrongen om Deutsche Bank te laten fuseren met een andere Duitse bank. Waarbij al meermaals de naam van Commerzbank is gevallen. 

 

Voor alle duidelijkheid: het zou hier gaan om een zwaktebod. Een overname zou nodig zijn om Deutsche Bank het hoofd boven water te helpen houden, niet om expansie op eender welk vlak te zoeken. Economieprofessor William Black wijst er op dat de problemen van de bank niet van vandaag of gisteren dateren. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bestempelde Deutsche Bank ooit als de gevaarlijkste systeembank in de wereld. Een eretitel waar de Duitsers waarschijnlijk niet fier op zijn. 


Maar Black spreekt over Deutsche Bank als over de grootste criminele organisatie in de wereld. Dat wil wel iets zeggen, want ook een bedrijf als Volkswagen heeft op dat vlak een fameuze track record opgebouwd. Vast staat echter dat Deutsche Bank door het ene schandaal na het andere wordt getroffen. Het management van de bank stapelt niet alleen de flaters op, maar laat zich daar bovendien ook telkens op betrappen. 

Black vreest dat deze situatie zal blijven duren tot zich op een bepaald moment iets ernstigs voordoet en de overheid moet ingrijpen om Deutsche Bank te redden. Dit kan voldoende zijn om wereldwijd een nieuwe crisis te veroorzaken. Want vaak wordt verzwegen dat de grootste Duitse bank ook een kampioen is in het werken met derivaten. Niet weet welk bedrag DB aan derivaten heeft openstaan, maar het zou om een enorm bedrag gaan. In geval van falen kan deze bank dus het volledige financieel systeem doen springen.

Informatiedag fysiek Goud & Zilver

Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.