goudmijnen

Goud blijft een verzekering tegen een beurscrash

Aanmaken: 10/30/2018 - 09:08
Goud blijft een verzekering tegen een beurscrash

Badiali heeft zijn huiswerk goed gemaakt, hij stelde over de afgelopen 6 jaar een merkwaardige correlatie vast tussen de Amerikaanse aandelen en de goudprijs. De beurskoersen stegen over de afgelopen 6 jaar met 90%, terwijl de goudprijs over dezelfde periode met ruim een kwart daalde. Badiali is er vast van overtuigd dat de omgekeerde beweging zal gebeuren wanneer de beurskoersen dalen. 

Interesse voor goud opnieuw in stijgende lijn

Aanmaken: 10/25/2018 - 09:17
Interesse voor goud opnieuw in stijgende lijn

John Rubino van DollarCollapse.com wijst er op dat de verbetering van het sentiment op de goudmarkt ditmaal een blijvend karakter kan hebben, om de simpele reden dat het een brede basis heeft. Jarenlang werden goud, zilver en andere edelmetalen veronachtzaamd als weinig interessant. In de financiële werden zowel aan het gele als aan het witte metaal nauwelijks aandacht besteed. 

Goudmijnen worden met tal van uitdagingen geconfronteerd

Aanmaken: 11/09/2017 - 09:27
Goudmijnen worden met tal van uitdagingen geconfronteerd

De uitbaters van goudmijnen worden met tal van uitdagingen geconfronteerd. De aanschaf van moderne machines vergt grote investeringen met geld dat meestal wordt geleend. Dat betekent dat veel goudmijnen zich diep in de schulden hebben gestoken. Het afbetalen van die schulden is relatief makkelijk wanneer de goudprijs hoog staat. Maar wanneer het goud relatief goedkoop is, dreigen de mijnbouwbedrijven in de problemen te raken. 

Chinese goudproductie daalt met 10% in de eerste zes maanden van 2017

Aanmaken: 11/08/2017 - 11:09
Chinese goudproductie daalt met 10% in de eerste zes maanden van 2017

Het betekent namelijk dat de Chinezen meer goud zullen moeten invoeren om aan de (grote) vraag te kunnen voldoen. Over het eerste semester produceerden alle Chinese goudmijnen samen 207 ton, of een daling met 23 ton ten opzichte van dezelfde periode 12 maanden geleden. De reden voor de gedaalde productie ligt niet meteen voor de hand: toegenomen aandacht voor het milieu, zo blijkt uit het GFMS rapport.

Een sterk koopsignaal voor goud dat nog (bijna) niemand heeft opgemerkt

Aanmaken: 11/14/2016 - 14:01

Maar op basis van welke indicatoren mag een koersdoel van 1500 dollar vooropgezet worden? Er is een koopsignaal voor goud gegeven dat nog (bijna) niemand heeft opgemerkt. Dat signaal heeft niets te maken met fundamenteel onderzoek bij de bedrijven actief in de sector goudmijnen of bij andere interne factoren. Sinds 2000 is het signaal in kwestie nog maar 3x opgedoken en telkens werd het nadien bevestigd. Het betreft dus een signaal dat we niet zo maar kunnen negeren.

Goudprijs kan sneller dan verwacht naar 2000 dollar stijgen

Aanmaken: 11/07/2016 - 12:05

De betrokkenen maken van rustige handelsdagen, bijvoorbeeld een feestdag in sommige delen van de wereld of een brugdag in de Verenigde Staten gebruik om voor grote bedragen aan futures op het goud op de markt te dumpen. Uiteraard neemt de goudprijs dan ook een duik in diepte, een beweging die telkens trouw wordt opgevolgd door zilver, platina, rhodium en de andere edelmetalen.

De goudgekte neemt in China steeds grotere vormen aan

Aanmaken: 04/19/2016 - 13:22

Van overdreven belangstelling voor goud, zilver en andere edelmetalen valt in de geïndustrialiseerde wereld nog niet veel te merken. De traditionele media doen alsof alles koek en ei is, een overtuiging die hen blijkbaar wordt ingefluisterd door de overheden. Het financieel systeem zoals we dat kennen, kan tot het einde der tijden blijven bestaan. We leven met ander woorden blijkbaar in de beste van alle werelden, waarin letterlijk geen vuiltje aan de lucht te zien is. De werkelijkheid is helaas toch iets minder rooskleurig. Rondom ons stijgt de onzekerheid aan een verontrustend tempo.

Chinese mijnbouwbedrijven brengen nieuwe gold rush op gang

Aanmaken: 04/18/2016 - 11:19

Hoe tuk zijn de Chinezen op goud? Heel tuk, daar is iedereen het wel over eens. De Chinese centrale bank blijft aan een gestadig tempo haar goudvoorraden verder opbouwen, zonder dat momenteel bekend is hoe groot die voorraden momenteel wel zouden kunnen zijn. Evenmin weten we waarom China in alle talen zwijgt over wat er zich in de kluizen van de People’s Bank of China precies bevindt. Volgens sommige bronnen zou het gaan om een hoeveelheid van circa 5000 ton, maar met marge aan de bovenzijde. Vraag blijft of we ooit zullen weten wat China op de goudmarkt ooit heeft gedaan.

Vanaf wanneer zullen de lagere investeringen invloed hebben op de prijs van goud en zilver?

Aanmaken: 03/01/2016 - 09:23

Gelukkig zijn er in het leven nog altijd een aantal wetmatigheden waar niet vanaf geweken wordt. Zo zullen de wetten van vraag en aanbod op langere termijn altijd blijven spelen, ook al zullen die af en toe tijdelijk verstoord worden door factoren van buitenuit. Ook op de goudmarkt spelen de wetten van vraag en aanbod nog steeds een rol, hoewel weten dat deze markt door externe krachten gemanipuleerd worden. Maar laat ons even kijken naar de interne krachten, want die zullen vroeg of laat de goudprijs opnieuw helpen bepalen.

Abonneren op RSS - goudmijnen