goudvoorraden

Maak niet dezelfde fout die Gordon Brown heeft meegemaakt

Aanmaken: 05/17/2019 - 09:16
Maak niet dezelfde fout die Gordon Brown heeft meegemaakt

Daarmee zouden ze dezelfde fout maken die Gordon Brown ooit heeft meegemaakt en waar deze week de 20ste verjaardag van werd gevierd. Voor zover er natuurlijk sprake kan zijn van het vieren van fouten. Veel lezers van deze blog zullen ze zich ongetwijfeld afvragen wie die Gordon Brown in hemels naam was. Na al die jaren is de naam van deze man misschien enigszins in de vergeethoek geraakt. 

Centrale banken blijven goud kopen

Aanmaken: 05/08/2019 - 09:49
Centrale banken blijven goud kopen

Volgens Howie Lee, econoom bij Oversea-Chinese Banking Corp., zou de Royal Bank of India (RBI) van plan zijn om in de loop van dit jaar in totaal 1,50 miljoen troy ounce goud te kopen. Daarmee voegt India zich bij het rijtje van centrale banken die hun goudvoorraden opbouwen. Maar daarmee is het antwoord nog niet gegeven op de vraag waarom de centrale banken zo gretig zijn om het gele metaal aan boord te halen. 

China blijft onverzadigbaar goud kopen

Aanmaken: 04/23/2019 - 11:11
China blijft onverzadigbaar goud kopen

Maar anderzijds zijn er ook kopers van de edelmetalen en sommige van die kopers hebben diepe zakken. De Chinese overheid blijft bijvoorbeeld goud kopen, de goudreserves van dat land zijn in maart voor de vierde maand op rij gestegen. Bovendien is de verwachting dat China in de komende weken en maanden gewoon goud zal blijven kopen. Wat automatisch een stevige bodem onder de goudprijs legt, vanaf de huidige niveaus lijkt het neerwaarts potentieel dus eerder beperkt. 

China verkeert in de ban van de goudrush

Aanmaken: 03/14/2019 - 11:51
China verkeert in de ban van de goudrush

Februari was namelijk al de derde maand op rij dat China goud kocht en daarbij lijkt het land zich weinig of niets aan te trekken van de evolutie van de goudprijs. In februari werden 60,26 miljoen troy ounces gekocht en dat is toch wel een aanzienlijke hoeveelheid. De waarde van de totale hoeveelheid goud in de Chinese kluizen wordt nu geraamd op bijna 80 miljard dollar, of 3 miljard dollar meer dan op het einde van vorig jaar. 

Chinese goudreserves zijn voor de eerste keer in 2 jaar gestegen

Aanmaken: 02/18/2019 - 16:20
Chinese goudreserves zijn voor de eerste keer in 2 jaar gestegen

Maar misschien was er nog een andere en mogelijk zelfs meer belangrijke reden die de stijging van de goudprijs verklaarde. De Chinese goudreserves zijn voor de eerste keer in 2 jaar gestegen en dat is een feit dat geenszins onderschat mag worden. In de periode tussen oktober 2016 en november 2018 bleven de Chinese de goudvoorraden namelijk stabiel op 59.240 miljoen troy ounce. 

Waarom koopt de Hongaarse centrale bank zoveel goud?

Aanmaken: 10/22/2018 - 10:22
Waarom koopt de Hongaarse centrale bank zoveel goud?

We zetten de feiten even op een rijtje. Voor 1 oktober bezat de Hongaarse centrale bank 3,10 ton goud, maar in de loop van deze maand is daar 28,40 ton bijgekomen. Zodat in de kluizen van deze centrale bank momenteel 31,50 ton ligt opgeslagen. Of met andere woorden: de Hongaarse goudvoorraden zijn in de loop van deze maand vertienvoudigd. Opvallend is ook dat al het aangekochte goud in het land zelf opgeslagen ligt. 

Venezuela weet inmiddels wat hyperinflatie is

Aanmaken: 08/10/2018 - 14:14
Venezuela weet inmiddels wat hyperinflatie is

Maar inmiddels is diezelfde kop koffie al weer veel duurder geworden. De prijzen in Venezuela verdubbelen namelijk elke 18 maanden. Volgens het Internationaal Monetair Fonds is het land hard op weg om voor het einde van dit jaar het inflatieniveau van 1 miljoen procent te bereiken. Venezuela gaat zodoende dezelfde weg op als Zimbabwe 10 jaar geleden en Duitsland in de jaren 20 van vorige eeuw. 

Goud is goedkoop en wel hierom

Aanmaken: 08/07/2018 - 11:37
Goud is goedkoop en wel hierom

Een goed voorbeeld daarvan is momenteel Turkije. De Turken mogen dan opkijken naar hun president Erdogan, maar de financiële markten zijn er helemaal niet overtuigd dat deze man goed bezig is en daardoor is het vertrouwen in Erdogan op de financiële markten tot een nulpunt gedaald. Wat zich vertaald heeft in een forse koersdaling van de Turkse lira op de forexmarkten. Want de beleggers zijn de gekke (economische) uitspraken van Erdogan al lang meer dan beu. 

Turkije gebruikt goud om lira en economie te stabiliseren

Aanmaken: 07/11/2018 - 10:07
Turkije gebruikt goud om lira en economie te stabiliseren

En dus is hij tegenstander van een verhoging van de basisrentevoeten. Zo’n verhoging is nochtans nodig om de inflatie de pas af te snijden alvorens deze de kans krijgt om in galoptempo het economisch landschap overhoop te schoppen. De president geeft echter de voorkeur aan het stimuleren van de economie. Eerlijk is eerlijk: hij heeft de Turkse economie een stevige boost gegeven. Maar dan wel tenkoste van meer schulden, of wat had u gedacht?

Pagina's

Abonneren op RSS - goudvoorraden