Moeten er nog Bitcoins zijn? De jongste dagen werden we werkelijk overrompeld door nieuws omtrent crypto-currencies in het algemeen en Bitcoin in het bijzonder. Zo blijkt dat de broers Cameron en Tyler Winklevoss, ooit nog lid van de Amerikaanse delegatie op de Olympische Spelen als leden van de roeiploeg, de eerste Bitcoin-miljardairs zijn geworden. Zo snel kan het dus allemaal gaan. Sommige analisten zijn van mening dat in elke beleggingsportefeuille een bepaald percentage crypto-currencies mag opgenomen worden.
Maar uiteraard heeft niet iedereen zich bekeerd tot een trouwe volgeling van de virtuele valuta’s. De kritische stemmen worden echter meestal gesmoord in de algemene euforie die de Bitcoin-zeepbel begeleidt. Want van een zeepbel is inderdaad sprake wanneer we Jim Rogers mogen geloven. Deze legendarische belegger gelooft echter dat mooie liedjes in het geval van Bitcoin niet zullen blijven duren. Vroeg of laat zal het fout lopen, dat staat voor hem als een paal boven water.
Jim Rogers zet zich dan ook schrap voor de Bitcoin-explosie die volgens hem niet kan uitblijven. Hij geeft eerlijk toe dat hij nog nooit eerder in zijn leven zoiets heeft gezien als de gekte rond de crypto-currencies. Hij heeft wel meer bubbles gezien in zijn leven, maar deze is een wel bijzonder vreemde. De dotcoms hadden destijds tenminste nog een business model, maar dat hebben Bitcoin, Ethereum & Co niets eens.
Bovendien is de volatiliteit op de markten voor crypto-currencies zo groot dat ze Rogers ronduit angst inboezemt. Prijzen die binnen één uur met tientallen procenten kunnen schommelen horen in geen geval thuis in het universum van Rogers. Hij is een man van de oude stempel die in afwachting dat de Bitcoin-bubble uit elkaar spat gedaan heeft wat hij moest doen: goud en zilver kopen, want de edelmetalen zullen volgens hem zonder enige twijfeld de huidige marktgekte overleven.
Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen