Wild, wilder, wildst. Anders kunnen de bewegingen bij de crypto-currencies niet omschreven worden. De koers van bitcoin is even vlot naar omlaag getuimeld als ze voordien was gestegen. Of die koers nog zal kunnen rechtkrabbelen, zal nog afgewacht moeten worden. Enkele cijfers (ze zijn niet meer dan een tussenstand, misschien is er sindsdien weer heel wat gebeurd) zeggen voldoende. Vanaf de piek is Bitcoin met 40% gedaald, Ripple met 50% en Ethereum met 30%.
Zowel Ripple als Bitcoin zijn onder psychologisch belangrijke niveaus gevallen. Over een periode van amper 36 uur ging er bij de crypto’s ongeveer 300 miljard dollar verloren. Aan slecht nieuws is er bovendien geen gebrek, want nieuw onderzoek wijst uit dat de prijs voor Bitcoin werd gemanipuleerd. Iets wat ons overigens niet echt verbaast.
Tot zover het slechte nieuws, maar er is ook goed nieuws. Het fysiek goud geeft namelijk het digitaal goud het nakijken. De goudmarkt is weliswaar niet geëxplodeerd, maar de goudprijs heeft sinds 1 januari van dit jaar toch al een bemoedigende stijging te zien gegeven. Bezitters van Bitcoins die de bui tijdig zagen hangen (en dus veiligheidshalve verkochten), zijn vlotjes overgestapt van crypto’s naar goud, zilver en eventueel zelfs andere edelmetalen.
Mark O'Byrne van GoldCore gelooft dat nu een stevige basis is gelegd voor een verdere stijging van de goudprijs. Goud is volgens hem de veiligste manier om zich beschermd te weten tegen de capriolen die zich op de woelige Bitcoin-markten voordoen. Mark O'Byrne adviseert overigens om winst te nemen op andere overkochte activa’s, waar hij ook aandelen en obligaties toe rekent. Alleen goud & co zijn volgens hem sterk achtergebleven en moeten fors hogere koersen aankunnen.
INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis