China blijft voor buitenstaanders een land vol mysteries. Rudyard Kipling schreef destijds ‘East is east and west is west and never the twins shall meet’. Inderdaad begrijpen we nog altijd weinig van het doen en laten van de Chinezen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de Chinese economie? Er wordt al jarenlang gezegd dat de Chinezen op de rand van een economische vulkaan leven, maar tot dusver is die nog altijd niet tot uitbarsting gekomen.
Op basis van de vraag naar goud, zilver en andere edelmetalen kan het China economisch onmogelijk echt slecht gaan. Tussen 2005 en 2013 vond er een heuse boom plaats in de Chinese juwelensector. Daarna kwam er een inzinking die de vraag met ongeveer 1/3de deed krimpen. Oorzaak was onder andere de forse gestegen goudprijs. Maar er zijn signalen die er op wijzen dat de ingezette verbetering zet zich door. 2017 was het jaar van herstel en dat herstel zet zich ook dit jaar door.
Dat blijkt uit cijfers verstrekt door Metals Focus en die door GFMS, Thomson Reuters en de World Gold Council worden bevestigd. Eén van de problemen van de Chinese juwelenindustrie was dat die compleet verouderd was. De sector heeft zijn fouten ingezien en het juwelenaanbod is in versneld tempo vernieuwd. Aangepast aan de moderne tijden, met andere woorden. En dat betekent dat de vraag in de komende maanden en jaren hoog kan blijven.
China is een groot land en dat betekent deze markt op een specifieke manier moet aangepakt worden. De Chinese markt is enorm verscheiden, met grote verschillen in voorkeur van regio tot regio. Een moderne juwelenmarkt kan de goudmarkt (en dus ook de goudprijs) een enorme boost geven. Want hoe men het ook draait of keert: de doorsnee Chinees blijft verzot op alles wat bling bling is. Een gegeven dat de goudmarkt in de toekomst moet blijven ondersteunen.
Nu goud kopen
Waar goud kopen?
Contact in u buurt