Foutmelding

Notice: Undefined property: stdClass::$comment_count in comment_node_page_additions() (regel 728 van /app/public/modules/comment/comment.module).

Goudprijs heeft opnieuw de wind in de zeilen

Aanmaken: 01/08/2018 - 10:27
Goudprijs heeft opnieuw de wind in de zeilen

De overgang van oud naar nieuw is zeker niet slecht verlopen voor de edelmetalen, waarbij met name goud en zilver goed op koers liggen. De goudprijs baant zich verder een weg boven het niveau van 1300 dollar. Anderzijds voelt de zilverprijs zich weer een stuk beter in zijn vel boven het niveau van 17 dollar. Sommige analisten verwachten dat de zilvermarkt dé verrassing van 2018 zal worden.

Dat zal achteraf natuurlijk nog moeten blijken. In afwachting is er in ieder geval goed nieuws vanuit de Indiase goudmarkt. De verkopen van goud zijn vorig jaar in India met 67% gestegen tot een totaal van 855 ton. Die stijging was op de eerste plaats te danken aan het feit dat de juweliers hun voorraden opnieuw aanvullen. Dat bewijst dat de consumptie van goud in India stilaan weer de normale niveaus bereikt.

Consultantbureau GFMS is van mening dat de opleving van de Indiase vraag de goudprijs in de komende maanden kan blijven ondersteunen. Vorig jaar steeg de goudprijs met 13% en dat was de beste prestatie op jaarbasis sinds 2010. India is momenteel nog altijd de tweede consument van goud wereldwijd, het land moet alleen China laten voorgaan. Sudheesh Nambiath, senior analist bij GFMS, is van mening dat het effect van de monetaire wijzingingen in India stilaan is uitgewerkt. De Indiase premier Narendra Modi schrapte in 2016 alle bankbiljetten van 500 en 1000 rupee. 


Die waren goed voor 86% van de cash in voorraad. De maatregel was bedoeld om corruptie, belastingontduiking en de financiering van terroristische groeperingen te voorkomen, maar lag ook aan de basis van een forse daling van de goudverkopen. Maar in de loop van de tweede helft van vorig jaar maakten de Indiase kopers van de daling van de goudprijs om opnieuw goud te kopen. De meeste analisten verwachten dat die positieve trend zich in 2018 zal verder zetten.

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.