Ben je voorbereid op een nieuwe crisis?

Aanmaken: 08/08/2018 - 05:29
Voorbereiden op nieuwe crisis

We hopen allemaal ergens in ons achterhoofd dat het misschien wel allemaal mee zal vallen met die onheilspellende voorspellingen over de economie, die door talloze experts wordt gedaan.

Maar wat als ze toch gelijk krijgen?
Ben je dan voorbereid?
Heb je reeds actie ondernomen?
Of weet je niet welke acties je juist dient te ondernemen?

Eén van de grootste deskundigen op dat vlak is de wereldberoemde econoom Martin Armstrong. Hij staat erom bekend dat diverse van zijn voorspellingen exact zijn uitgekomen. Een aantal van zijn voorspellingen waren zelfs tot bijna op de dag nauwkeurig en volgens hem hebben we niet veel tijd meer om de nodige maatregelen te nemen. Volgens Armstrong zal er een belangrijk keerpunt komen vanaf het najaar van 2018 in de wereldeconomie. Ook hij voorspelt een totale ineenstorting van de wereldeconomie en het huidige financiële stelsel, maar waar anderen het houden op een datum tussen nu en 5 jaar durft hij preciezer zijn. Hij denkt hij dat het eerder zeer snel kan gaan vanaf nu. Of het nu zeer kortbij is of nog enkele jaren zal duren maakt niet zoveel uit. Het zal in ieder geval opnieuw plaatsvinden zonder dat u veel tijd hebt om nog iets te kunnen doen.

De boodschap is tijdig maatregelen treffen en volgens Armstrong is dat NU.
Maar wat kunnen we doen, wat moeten we doen, hoe bereiden we ons voor?

De meeste experts, ook Amstrong, adviseren om als eerste punt te zorgen dat je voldoende contant geld in huis hebt om een tijdje te kunnen overleven. Dit is bedoeld om de eerste fase van de nieuwe crisis het hoofd te bieden. In het begin zullen banken hier hetzelfde genoodzaakt zijn te doen als in Griekenland en dat is de deuren gesloten houden en beperkte opnames via de loketten inroepen. Het advies luidt om voldoende contant geld te hebben om het tenminste één maand, liever drie maanden, te kunnen uitzingen. Zodat je die periode kan overbruggen om voedsel en andere elementaire levensbehoeften te kopen.

Voor de langere termijn en de fase dat ons huidige geld misschien weinig of niets meer waard wordt en de periode waarin we zullen overgaan tot een tijdelijk danwel nieuw financieel systeem is het belangrijk om fysiek gouden of zilveren munten te hebben gekocht of te bezitten. Fysiek goud en zilver zijn primair bedoeld om uw bezit, kapitaal en spaargeld te conserveren, te behouden en te bewaren voor de latere periode wanneer een nieuw effectief financieel systeem op poten staat. Mensen die hun vermogen niet bewaren in fysiek spul, eigendom, vastgoed of edelmetaal zullen het gelag betalen en na de crisis met zo goed als niets overblijven. Fysiek goud en zilver zijn hierbij de meest gunstige bezittingen omdat ze draagbaar zijn en altijd waarde blijven vertegenwoordigen ongeacht plaats of tijd. U zal zelfs gouden en zilveren munten kunnen gebruiken als ruilmiddel en betaalmiddel wanneer de tussenperiode naar een nieuw monetair systeem (te) lang op zich laat wachten. Kies daarom liefst munten in kleine gewichtsklassen

Volgens Armstrong nog zullen fysiek goud en zilver in de nabije toekomst veel gebruikt gaan worden voor ruilhandel en zal er volgens Armstrong een soort ondergrondse economie gaan vormen waarin fysiek goud en zilver de belangrijkste rol zullen spelen.

Teveel nog denken wij Belgen ( zie 300 miljard op spaar- en zichtrekeningen ) dat er bij ons nooit iets dergelijks zal kunnen gebeuren. Deze gedachte is misplaatst volgens de meeste deskundigen en experts op economisch vlak. Als er inderdaad einde dit jaar of volgend jaar een wereldwijd keerpunt komt dan zullen ook wij aan bepaalde catastrofes niet ontsnappen. Dan zullen de banken bij ons net als in Griekenland beperkingen opleggen aan hoeveel geld je per dag mag opnemen. Ondanks meerdere waarschuwingen vanuit allerlei hoeken, zelfs het IMF en de BIS zullen we ook hier weer lange rijen voor de geldautomaten zien staan, huilend van ellende en zeggende ‘ik wist van niets’. De vraag is, zal u daarbij zijn?

Voor ingewijden is het al lang duidelijk dat er iets goed mis is met de financiële markten. Zo hebben we onlangs kunnen zien dat een land als China massaal hun Amerikaanse staatsobligaties dumpt en zijn veel van de tekenen die we net voor de laatste financiële crisis zagen, opnieuw aanwezig. Bijvoorbeeld de prijzen van de grondstoffen die op het laagste punt staan van de afgelopen 13 jaar. Iets dat ook gebeurde net voor alle andere grote crisissen. Een ander teken is het krimpen van de wereldhandel, een fenomeen dat we ook telkens opnieuw zien voor het uitbreken van een crisis. Niemand kan juist voorspellen wat er juist gebeurt bij het uitbreken van de grootste crisis in de geschiedenis die wordt voorspeld. Juist omdat er geen voorbeeld is. Maar we kunnen wel lessen trekken uit vorige andere crisissen. In principe moet je voorbereid zijn op fiks aantal mogelijke scenario’s.

Met de adviezen die de meeste experts aangeven, waaronder Armstrong zal je in ieder geval al een heel eind wegkomen.

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.