Zilverprijs bereidt sterk technisch koopsignaal voor

Aanmaken: 03/09/2018 - 15:13
Zilverprijs bereidt sterk technisch koopsignaal voor

Het is nu al bijna 7 jaar geleden dat goud en zilver hun piekkoersen lieten optekenen. Wat toen een korte correctie leek, is inmiddels een lange bezinningsfase geworden, waarbij de edelmetalen het verloren terrein maar mondjesmaat konden goedmaken. Vooral zilver strandde in een berenmarkt die al 7 jaar aansleept. Waarbij iedereen zich de vraag stelt wanneer het witte metaal eindelijk nog eens een vuist zal kunnen maken. 

 

Maar volgens sommige analisten is het binnenkort opnieuw “Hi-Yo Silver” time, want op de chart is een sterk bullish patroon in de maak. Het is te vroeg om al van een uitbraak te spreken, maar wanneer die uitbraak lukt zijn fors hogere zilverprijzen mogelijk. Op de chart is namelijk een bullish multi-decade “Cup & Handle” pattern in de maak. Zaak is nu om de bovenkant van die formatie in de gaten te houden. 


Want wanneer de uitbraak lukt, bevinden we ons eensklaps weer in een hausseomgeving. Maar zilver moet in een bredere context bekeken worden. Er zijn namelijk opvallende gelijkenissen vast te stellen tussen de zilverchart en de TR Commodities index. Deze beweegt zich in een cyclus van ongeveer 16 jaar en lijkt zich klaar te maken om te beginnen aan een volgend opwaarts been in die cyclus. 

Wanneer de uitbraak bij het zilver bevestigd zou worden door een gelijkaardige beweging bij de TR Commodities index, zou het signaal alleen maar aan kracht winnen. Hierbij nogmaals de opmerking dat de zilverprijs jarenlang is achtergebleven, niet alleen op het goud maar ook op het marktgemiddelde. Bekeken over een langere periode kan het opwaarts potentieel nog enorm zijn, zowel voor zilver als voor de TR Commodities index. Daarom is het zaak om de komende weken de zilvermarkt extra goed in de gaten te houden. 


INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER 
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.