Wereldwijde schuldencrisis lijkt onvermijdelijk

Aanmaken: 12/03/2018 - 08:58
Wereldwijde schuldencrisis lijkt onvermijdelijk

De meeste mensen hebben de betekenis van schulden volledig uit het oog verloren. Ze beschouwen het aangaan van schulden als een alternatieve vorm van cash. Maar strikt beschouwd komt leven op schulden neer op het verplaatsen naar het heden van toekomstige consumptie. Het geld om een goed nu te kopen is niet aanwezig en dus wordt het geleend. Het vervelende aan schulden is echter dat die terugbetaald moeten worden. 

 

De generatie van de babyboomers heeft het maken van schulden tot kunst verheven. Zowat alles en iedereen, van overheden over bedrijven tot consumenten, heeft het maken van schulden tot een doodgewone zaak gemaakt. Er wordt er maar op los geleend alsof het geld gratis is. Dat is het eigenlijk ook, want de centrale banken blijven op grote schaal geld bijdrukken. Maar volgens John Mauldin van Forbes.com zal dit vroeg of laat fout lopen. Een wereldwijde schuldencrisis lijkt onvermijdelijk en de hoofdschuldige daarvoor zijn de Verenigde Staten. Want daar zijn alle stoppen compleet doorgeslagen. 


De overheidsschulden bedragen momenteel 24.500 miljard dollar, inclusief de schulden van de verschillende staten en steden. Dat bedrag kan in een mum van tijd oplopen tot 30.000 miljard dollar wanneer de volgende crisis zich aandient. Jaarlijks komt er momenteel voor een bedrag van ongeveer 1.000 miljard dollar aan schulden bij, maar dat kan snel meer worden als het crisisalarm wordt geslagen. 

Daarbij is nog niet eens rekening gehouden met de schulden gemaakt voor Social Security en Medicare. Bij Economic Cycle Research Institute is Lakshman Achuthan van mening dat het zo niet langer kan, op een bepaald moment zal de voortrazende schuldentrein tegen een muur botsen. Dan zal een “Great Reset” noodzakelijk zijn, zeg maar een heropstarten van het financieel systeem. In die scenario zullen alle bestaande valuta’s waardeloos worden. Wie nog geen goud of zilver achter de hand heeft om een dergelijk horror scenario te vermijden, haast zich best om zijn inkopen te doen. De tijd dringt namelijk.


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.