Wat loopt er fout op de zilvermarkt?

Aanmaken: 03/08/2018 - 13:56
Wat loopt er fout op de zilvermarkt?

Het ziet er naar uit dat de commodities opnieuw in een bull market zijn aanbeland. De goudprijs heeft dit jaar al eens flink uitgehaald en alles wijst er op dat een verdere stijging in de lijn van de verwachtingen ligt. Het sentiment op de goudmarkt is ronduit positief te noemen en dat heeft te maken met twee factoren: de zwakte van de dollar en de dreiging van meer inflatie. Inderdaad zijn dit twee elementen die traditioneel een positieve invloed hebben op de koersevolutie bij de edelmetalen. 

 

Maar dan stelt zich de vraag: wat loopt er fout op de zilvermarkt? In tegenstelling tot goud en veel andere grondstoffen heeft de zilverprijs in de afgelopen maanden nauwelijks iets laten zien. Craig Hemke van Sprott Money News & TF Metals Report wijst er in dat verband op de digitale zilvermarkt één van de meest gemanipuleerde markten in de wereld is. En dat is niet zo maar een samenzweringstheorie zoals er zovelen zijn, maar een feit. 


Wat is er concreet aan de hand? De banken misbruiken hun positie als market makers om de prijzen voor zilverderivaten op de COMEX te manipuleren. Maar het spreekwoord zegt dat de kruik zolang te water gaat tot ze barst. De prijsmanipulatie is met de beste wil van de wereld niet vol te houden. De eenvoudige wetten van de economie steken daar een stokje voor. Op een bepaald moment zal ook zilver zich van zijn betere kant laten zien. 

Wanneer alle grondstoffen duurder worden en wanneer de koers van de dollar verder daalt, zal de druk op de zilverprijs eenvoudigweg onhoudbaar worden. Wanneer weten we dat de doorbraak van de zilverprijs een feit is? Hemke ziet dat in 2 stappen gebeuren. De eerste stap is een uitbraak boven 17,70 dollar. Eigenlijk is die uitbraak al in januari gebeurd, maar vervolgens werd de zilverprijs opnieuw teruggefloten. En dus is het nu wachten op de volgende uitbraak en dat is een doorbraak boven 18,50 dollar. Wanneer die slaagt, kan het haussepotentieel voor zilver aanzienlijk zijn.


INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER 
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.