Waarom zilver het best geplaatst is om te profiteren van een nieuwe eurocrisis

Aanmaken: 06/07/2018 - 14:02
Waarom zilver het best geplaatst is om te profiteren van een nieuwe eurocrisis

De financiële reageerden uiteraard zeer terughoudend over het losbreken van een politieke crisis in Italië. Meest waarschijnlijk is nu een scenario waarin het land tijdelijk zal bestuurd worden door een regering van technocraten. Waarna de Italianen opnieuw naar de stembus mogen. De Vijfsterrenbeweging en de Lega Nord behaalden echter samen 60% van de stemmen en de kans is klein dat de beleggers bij een volgende stembusgang hun stemgedrag zullen wijzigen. 

 

De meeste beleggers beseffen echter onvoldoende wat het grootste gevaar was die uitging van de coalitie die beide partijen in de afgelopen dagen op de been probeerden te brengen. Dat gevaar heeft alles te maken met het feit dat de nieuwe regering van plan was om zogenaamde Mini Bots uit te geven. Waarschijnlijk zullen de meeste beleggers die Mini Bots niet kennen. Het betreft meer bepaald Buoni Ordinari del Tesoro. Maar ook dat zegt ongetwijfeld niet zo heel veel. 


Concreet betreft het eigenlijk mini-staatsobligaties die gedrukt worden door de Italiaanse staatsloterij. Of met andere woorden: de Italianen zijn letterlijk van plan om geld te drukken. De Mini Bots, met een waarde van 1 tot 500 euro, kunnen namelijk letterlijk als geld gebruikt worden. Concreet wil dit zeggen dat ze binnen de economie kunnen stimuleren als een soort parallelle munt. Waardoor uiteindelijk de stabiliteit van de eurozone in gevaar zou komen. 

Wat kunnen hier de gevolgen van zijn? Uiteindelijk dreigt de euro het kind van de rekening te worden, de Italiaanse politieke situatie kan de eenheidsmunt een oplawaai van jewelste verkopen. Waardoor de Europeanen heel wat welvaart kunnen verliezen. Dit kan voorkomen worden door nu goud of zilver te kopen. Onze voorkeur gaat uit naar zilver, want de zilverprijs kan op korte of middellange termijn zowel het 50- als het 200-daags gemiddelde doorbreken. Dat zou een krachtig koopsignaal opleveren en de zilvermarkt in vuur en vlam zetten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.


Nu goud kopen
Waar goud kopen?
Contact in u buurt

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.