VS stevenen op de grootste kredietcrisis ooit af

Aanmaken: 03/08/2018 - 14:00
VS stevenen op de grootste kredietcrisis ooit af

Steve Sjuggerud was geruime tijd één van de grootste bulls op Wall Street, maar deze man is de afgelopen weken opvallend voorzichtig geworden. Wanneer we hem mogen geloven (en hij komt met goede argumenten aandragen, dus waarom niet?) worden de signalen dat de haussemarkt op haar laatste benen loopt steeds duidelijker. Eén van die factoren is dat steeds meer beleggers blind vertrouwen krijgen in de draagkracht van de hausse. Wat meestal betekent dat het vet van de soep is.

 

Sjuggerud somt nog een aantal andere factoren op die er wijzen dat overdaad schaadt. De prijsexplosie bij Bitcoins, het feit dat aandelen op recordniveaus noteren, de superlage rendementen op bedrijfsobligaties, de gekke prijzen die op de kunstmarkt worden betaald (450 miljoen dollar voor een Leonardo da Vinci die er misschien geen is), consumentenkredieten op het hoogste punt ooit en ga zo maar door. Allemaal factoren die in de richting van ‘irrational exuberance’ wijzen. 


Aan Porter Stansberry vertelde Sjuggerud echter dat de schuldenberg de belangrijkste reden is waarom hij vreest dat de beurskoersen een grote tuimelpartij te wachten staat. En dan meer bepaald de overheidsschulden. De Amerikaanse staat blijft aan een ijzingwekkend hoog tempo geld lenen en dat zal uiteindelijk het financieel systeem doen kraken. In 1991 bedroeg de schuldengraad per inwoner van de VS 3700 dollar. In 1998 was dat bedrag al opgelopen tot 20.000 dollar.

Maar vooral over de afgelopen 10 jaar zijn de Amerikaanse overheidsschulden pijlsnel opgelopen. Op het einde van dit jaar zal de teller op 62.000 dollar per kop staan, wat neerkomt op 250.000 dollar voor een familie van 4. De VS stevenen op de grootste kredietcrisis ooit af en dat zullen we geweten hebben. De "pulls forward" consumptie stimuleert de economische groei. Wanneer het met de schulden eens misloopt, kan het allemaal snel beklonken zijn. Verstandige beleggers nemen alvast nu hun voorzorgsmaatregelen door het kopen van goud en zilver ter bescherming van hun welvaart. 


INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER 
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.