Vrees voor rentestijging weegt op goudprijs

Aanmaken: 02/13/2018 - 15:09
Vrees voor rentestijging weegt op goudprijs

Afgelopen vrijdag is de goudprijs met 1,20% gedaald en dat was de grootste daling op dagbasis sinds 7 december. Ook op weekbasis was er een daling. Maar de scherpste daling was er bij het zilver, dat op dagbasis 3,70% verloor en dat was dan weer de grootste daling sinds december 2016. In de loop van de sessie viel de zilverprijs terug tot iets boven 16,50 dollar per troy ounce. Daarmee kan de zilvermarkt opnieuw alleen maar dromen van een prijs die boven 17 dollar standhoudt. 

 

Op de goudmarkt was het onderliggend sentiment nochtans positief, gegeven het feit dat het aantal openstaande hausse-posities op de COMEX volgens de cijfer verstrekt door de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) het hoogste niveau sinds eind september bereikte. Daarom lijkt de kans groot dat de uptrend bij het goud nog niet is gebroken. Betreft het inderdaad een correctie op korte termijn in de goudprijs?


OCBC analist Barnabas Gan is van mening dat dit inderdaad het geval is. De stijging van de obligatierendementen duwt de edelmetalen in het defensief. Maar Gan sluit niet uit dat de correctie op de beurzen zich nog maar in de beginfase bevindt. Wanneer de beurskoersen verder dalen, zullen de edelmetalen opnieuw in het vizier komen als veilige vluchthavens. Daarom is het te vroeg om goud, zilver & co in de steek te laten.

Belangrijk is om te weten dat uit de afgelopen vrijdag gepubliceerde Amerikaanse werkloosheidscijfers bleek dat het gemiddeld uurloon in de VS met 2,90% is gestegen. En dat betekent dat het inflatiegevaar inderdaad een acuut gevaar is geworden. Inflatie leek tot dusver een ver-van-mijn-bed show, maar blijkt dat dus niet langer meer zo te zijn. Het was overigens van juni 2009 geleden dat de lonen nog zo fors waren gestegen. Wanneer deze trend zich doorzet, zou de goudprijs wel eens sneller dan verwacht door het plafond kunnen vliegen.


INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER 

 

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.