Vergeet Bitcoin en hou de goudprijs in de gaten

Aanmaken: 11/30/2017 - 10:49
Vergeet Bitcoin en hou de goudprijs in de gaten

Sinds 1 januari is de goudprijs met bijna 13% gestegen. Veel beleggers zijn vergeten dat het goud in de eerste maanden van dit jaar wel degelijk de wind in de zeilen had. Die stijging is in de loop van het jaar stilgevallen, maar uiteindelijk ligt er toch een stevige bodem onder de goudmarkt. George Gero, managing director bij RBC Wealth Management, is van mening dat de zwakke dollar de edelmetalen een handje komt toesteken. Volgens Gero moeten goud, maar ook zilver, in een niet zo verre toekomst hogere koersen aankunnen.

 

In die mening staat hij niet alleen. In een interview met Kitco News herhaalde de welbekende Jim Ricards nogmaals dat de goudprijs op weg is naar 10.000 USD. Dat is geen absoluut koersdoel, Ricards wil daarmee alleen maar zeggen dat het goud vanaf de huidige koersniveaus nog over een zeer groot hausse-potentieel beschikt. Ook de zilverprijs ziet hij exploderen, naar zijn mening is de zilvermarkt een vulkaan die op uitbarsten staat. 


Vergeet Bitcoin en hou de goudprijs in de gaten, zo luidt het advies dat Ricards geeft aan iedereen die naar hem wil luisteren. De munitie om de goudprijs door het plafond te jagen zou volgens hem door de Amerikaanse centrale bank gegeven worden. Op de Silver and Gold Summit verklaarde Ricards dat de inflatie een factor is die momenteel op de financiële markten genegeerd wordt. En dat volledig ten onrechte.

Hij houdt vooral de core Personal Consumption Expenditures (PCE) Index in de gaten, de index die de inflatie weergeeft zoner de volatiele energie- en voedingsprijzen. Volgens Ricards heeft de FED twee belangrijke opdrachten: jobcreatie en prijsstabiliteit. Jobcreatie is gebeurd, maar prijsstabiliteit is iets wat in de lucht is blijven hangen. De FED zal zich op een bepaald moment beklagen dat ze de inflatie uit het oog hebben verloren. Wanneer die alle remmen losgooit, zal de goudprijs zonder meer exploderen.


Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.