Venezuela geeft een voorproefje van wat hyperinflatie kan veroorzaken

Aanmaken: 09/06/2018 - 08:55
Venezuela geeft een voorproefje van wat hyperinflatie kan veroorzaken

We komen uit een periode dat de inflatie nauwelijks een probleem vormde. Integendeel zelfs, er was te weinig inflatie naar de mening van de centrale bankiers. Die bleven wanhopig streven naar wat meer inflatie, dit als ultiem bewijs dat de wereldeconomie er opnieuw bovenop was. Niet van inflatie, maar wel van deflatie bleek het grootste gevaar uit te gaan. Alleszins tot voor kort. 

 

Want zowel in de Verenigde Staten als in Europa is de inflatie helemaal terug van weggeweest. Het streefdoel van een inflatie in de buurt van 2% is in beide landen inmiddels bereikt. Het vervelende aan de inflatie is dat deze economische plaag zich echter niet aan banden laat leggen. De sprong van een beetje inflatie naar heel veel inflatie kan snel gebeurd zijn, zoals stilaan duidelijk wordt. Het volstaat om te kijken naar wat er in Turkije gebeurt.

Maar Venezuela is het voorbeeld bij uitstek dat aantoont welk gevaar er uitgaat van hyperinflatie. Want dit Zuid-Amerikaans land slaat op dit moment alle records wat inflatie betreft. De prijs voor een tas koffie verdubbelt er elke week, zo signaleert Alex Deluce van GoldTelegraph.com. Ook de prijzen voor voeding zijn door het dak gevlogen, maar veel maakt dat niet uit. Want voedingsproducten zijn er toch nauwelijks te krijgen. 

Aan het huidige tempo zal het inflatieniveau tegen het einde van dit jaar het niveau van 1.000.000% bereiken. Momenteel moet voor een tas koffie 1 miljoen bolivar worden betaald. Venezuela vormt het bewijs dat spaarders en beleggers zich met het oog op een veilige toekomst beter tot de goudmarkt richten. Want de Venezolaanse situatie kan zich, voor we het goed en wel beseffen, ook bij ons voordoen. Papieren geld kan in een mum van tijd waardeloos worden en dan is goud een onmisbaar element in het financieel systeem. Het lijdt weinig twijfel dat de goudprijs in zo’n scenario door het plafond zal vliegen.


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Actie : Zilveren munt Athenian Owl

 

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.