Trader van UBS gearresteerd wegens manipulatie van de goudprijs

Aanmaken: 09/20/2017 - 09:30
Trader van UBS gearresteerd wegens manipulatie van de goudprijs

We leven in een financieel systeem dat ‘gerigged’ (van het Engels ‘to rig’) is. Vrij vertaald worden we ook op economisch vlak met ‘fake news’ geconfronteerd, de cijfers en de koersen worden gemanipuleerd. De macro-economische indicatoren die gepubliceerd worden, kloppen met andere woorden niet. Ze worden zo aangepast dat ze in het kader van de machtshebbers passen. Bijna zoals dat in China gebeurt, maar met dit verschil dat de Chinese Volksrepubliek een centraalgeleide economie heeft. 

 

Ook op de grondstoffenmarkten is manipulatie schering en inslag geworden. De olieprijs wordt stevig in de greep gehouden, in zoverre dat de speculanten die prijs niet te ver omhoog of niet te diep omlaag krijgen. Een stabiele olieprijs komt zowat iedereen goed uit. De olieproducenten zijn er zeker van dat ze een bepaald bedrag voor hun olie krijgen, terwijl de consumenten van olie niet te veel hoeven te betalen. Grote crisissen worden op die manier vermeden.


Ook de markten voor edelmetalen worden gemanipuleerd en dat nog geen klein beetje. Met de regelmaat van een klok proberen ‘fat fingers’ via flash crashes de goud- en zilverprijs neer te hameren. Iets wat niet altijd even goed lukt. Door de goudprijs te manipuleren proberen één of meer marktpartijen de dollar uit de wind te zetten. Iets wat de afgelopen maanden al evenmin goed is gelukt, want de dollar ligt zwak op koers.

Wat betreft de manipulatie van de goudmarkt wordt af en toe een tipje van de sluier gelicht. Onlangs werd een trader van UBS gearresteerd wegens manipulatie van de goudprijs. De Zwitser Andre Flotron belandde achter de tralies naar aanleiding van een bezoek aan de Verenigde Staten. De zaak sleept al lang aan, want drie jaar geleden werd Flotron al verdacht van vreemde transacties met goud en zilver. Hij zal het nu moeten uitleggen aan een Amerikaanse rechter, maar het is zeer twijfelachtig dat zijn arrestatie een einde zal maken aan de prijsmanipulatie.


Gouden Munten
Zilveren Kilomunten
Waarom Goud Kopen

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.