Shrinkflatie komt inflatie een handje toesteken

Aanmaken: 02/26/2018 - 14:03
Shrinkflatie komt inflatie een handje toesteken

Het spook is opnieuw uit de kast geklommen, op de financiële markten heeft iedereen opnieuw de mond vol van inflatie. Dat is geen echt nieuw gegeven, want ook in de afgelopen maanden kwam de inflatie bijna dagelijks ter sprake. Toen ging het echter over het ontbreken van inflatie, terwijl nu opnieuw over (te) veel inflatie gaat. Het kan verkeren, zo wist de Noord-Nederlandse schrijver Bredero al enkele eeuwen geleden. 

 

Maar de inflatie staat waarschijnlijk nog steeds maar aan de vooravond van de grote uitbraak. Ondanks de inflatievrees op de financiële markten zijn de officiële inflatiecijfers nog steeds verbazend laag. In de Verenigde Staten blijft de FED zich zorgen maken over het feit dat de inflatie blijft ‘hangen’ op 1,80%. De Amerikaanse centrale bank heeft zichzelf een objectief van 2% opgelegd, maar die lat is voorlopig te hoog gelegd.


Hetzelfde geldt voor Europa, waar de inflatie met 1,70% eveneens te ‘mager’ blijft. Maar Mark O’Byrne van Goldcore.com is van mening dat we ons zand in de ogen laten strooien door de officiële inflatiecijfers. De ‘echte’ inflatie zou 1,50 tot 3% boven de officieel gepubliceerde niveaus liggen. En dan wordt het plaatje plots helemaal ander. Shrinkflatie komt de inflatie een handje toesteken, een handje toesteken. Daarmee wordt bedoeld dat de consumenten minder hoeveelheid product krijgen voor eenzelfde bedrag. Of met andere woorden: de verpakkingen worden een stuk kleiner. 

De shrinkflatie kan geruime tijd verborgen worden, maar zal op een bepaald moment onvermijdelijk aan de oppervlakte komen. Wanneer dat gebeurt in een omgeving van aantrekkende ‘gewone’ inflatie, kan het allemaal plots erg snel gaan. Wanneer de financiële markten met fors stijgende inflatie geconfronteerd worden, zal dit automatisch leiden tot een forse stijging van de prijzen voor goud, zilver en andere edelmetalen. De goudprijs kan in dit scenario door het plafond vliegen, maar de zilverprijs kan nog beter doen. De zilvermarkt staat volgens kenners op exploderen op een moment dat ook goudmarkt zich klaarmaakt voor een uitbraak.


INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER 
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.