Sentiment op zilvermarkt wordt stilaan meer bullish

Aanmaken: 09/06/2017 - 10:53
Sentiment op zilvermarkt wordt stilaan meer bullish

Ondanks de wat flauwe prestaties van het zilver in de afgelopen maanden blijven de analisten verrassend positief voor de evoluties op de zilvermarkt. De zilverprijs is dit jaar per saldo ruim 5% gestegen, terwijl de goudprijs sinds 1 januari inmiddels een winst van ongeveer 10% kan laten zien. Goud hikt aan tegen de kaap van 1350 dollar, het zilver probeert vaste voet aan de grond krijgen boven 18 dollar. Traditioneel bewegen goud en zilver als een tandem, maar de bewegingen in het witte metaal zijn meestal heftiger dan die bij het gele neefje. 

 

Bovendien is de markt zilver kleiner dan die in goud, zodat forse bewegingen niet uitzonderlijk zijn. Anderzijds is zilver ook een industrieel metaal, zodat het in normale omstandigheden zou moeten kunnen profiteren van de betere economische omstandigheden. Maar we leven nu eenmaal niet in een normale wereld, met dank aan de centrale banken die de financiële markten overspoeld hebben met gratis geld.


Het sentiment op de zilvermarkt wordt echter stilaan meer bullish, zo blijkt. Op de Comex is sprake van short covering op grote schaal, zo blijkt uit de cijfers die door de Commodity Futures Trading Commission werden bekendgemaakt. Vooral de zogenaamde momentum-gedreven beleggingsfondsen hebben op grote schaal zilver op de markt gedumpt. Die verkoopgolf is inmiddels achter de rug, zodat er weer naar omhoog mag gekeken worden.

Chris Gaffney, president van EverBank World Markets, is van mening dat de negatieve factoren nu inmiddels wel in de zilverprijs verwerkt zitten. Hij verwijst in dat verband naar de hogere Amerikaanse rentevoeten die nu door de markten wel verdisconteerd lijken. Julian Phillips, medestichter van Gold Forecaster, stelt anderzijds vast dat de zilverprijs de fundamentals met de voeten treedt, hij verwacht op relatief korte termijn een forse stijging van de zilverprijs.


Missie EGS 
Infoavond Goud & Zilver
Adviesgesprek Goud & Zilver

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.