Rusland blijft maar goud kopen

Aanmaken: 06/06/2018 - 15:00
Rusland blijft maar goud kopen

Wat zijn de Russen in hemelsnaam met hun goudvoorraden van plan? De Russische beer heeft zijn klauwen begerig laten vallen op de goudmarkt en graait alle goud mee dat er kan gekocht worden. Louis Cammarosano van smaulgld.com stelt vast die aankopen in versneld tempo gebeuren. In 2015 voegde het land 6,70 miljoen troy ounce toe aan zijn voorraden, een hoeveelheid die overeenkomst met 208 ton.

 

Een jaar later was dat 6,40 miljoen troy ounce of 199 ton, vorig jaar 7,20 miljoen troy ounce of 224 ton. Op 31 december 2016 had de Russische centrale bank meer dan 1838 ton goud op de balans staan. Inmiddels zal, op basis van de vorig jaar aangekochte hoeveelheid, de kaap van 2000 ton overschreden zijn. Ook dit jaar worden de aankopen naarstig verder gezet. Tussen 1 januari en 30 april zou er al 2,30 miljoen troy ounce of bijna 71,50 ton zijn gekocht. 


Rusland blijft dus maar goud kopen, waardoor de reserves aan goud met ongeveer een kwart zijn gestegen sinds januari 2016. De totale hoeveelheid goud in de kluizen van de centrale bank heeft nu een waarde van meer dan 81 miljard dollar of 17,60% van de totale reserves. De Russen kopen ook meer van de eigen productie op, waardoor roebels worden omgezet in goud. En die transformatie heef ongetwijfeld een bedoeling.

Want anderzijds bouwen de Russen de Amerikaanse staatsobligaties in bezit steeds verder af. In maart bezat de Russische centrale bank nog 96,10 miljard dollar aan Treasuries, tegenover 131,80 miljard in januari 2014. Dat wil zeggen dat Moskou niet langer gelooft in de dollar als de wereldreservemunt. Op termijn wordt de dollar steeds kwetsbaarder voor een forse correctie en daar kunnen goud, zilver en de andere edelmetalen van kunnen profiteren. De Russen nemen met andere woorden al een voorsprong op een wereld waarin niet de dollar maar de edelmetalen een leidende rol spelen. In zo’n scenario zal de goudprijs uiteraard fors boven de huidige niveaus staan.


Nu goud kopen
Waar goud kopen?
Contact in u buurt

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.