Ray Dalio waarschuwt voor dollarcrisis

Aanmaken: 09/26/2018 - 14:45
Ray Dalio waarschuwt voor dollarcrisis

De Amerikaanse overheid trotseert de wetten van de zwaartekracht door op volle schaal geld te blijven printen. Dat geld is nodig om de werking van de staat te financieren. Dat daarbij de schuldenberg alsmaar aangroeit, blijkt een zaak van ondergeschikt belang te zijn. Niemand ligt daar in Washington echt wakker van, zo blijkt. De Verenigde Staten is een schuldenland geworden. 

 

Dat kan echter niet zo blijven, als we tenminste Ray Dalio mogen geloven. Hij is bikkelhard voor de Amerikaanse overheid, die het land regelrecht op een dollarcrisis doet afstevenen. De dollar zal als een baksteen zakken wanneer de schatkist aan het huidige tempo geld blijft drukken. Volgens Dalio kunnen de beleggers zich maar op één manier wapenen tegen de komende dollarcrisis en dat is door goud te kopen. 


De afgelopen maanden is de stichter van Bridgewater Associates steeds bullisher geworden voor de goudprijs. Maar ook zilver en andere edelmetalen verdienen volgens hem onze aandacht. Opvallend is dat Dalio medestanders uit een onverwachte hoek heeft gekregen en dat zijn niemand minder dan de 2 grootste Amerikaanse zakenbanken Goldman Sachs en Bank of America Merrill Lynch. 

Francisco Blanch van Bank of America Merrill Lynch denkt dat de goudmarkt aan de vooravond van een sterke stijgingsfase staat, waarbij de gemiddelde prijs voor 2019 1350 dollar per troy ounce kan bedragen. Blanch maakte zich vooral zorgen over de Amerikaanse begroting, want het deficiet op die begroting kan als gevolg van de belastingverlaging alleen maar toenemen. Anderzijds is Goldman Sachs gewaarschuwd dat de goudprijs snel zal doorbreken boven het niveau van 1300 dollar per troy ounce. 


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
25.000 euro + Gratis Zilverbaar

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.