Poolse centrale bank koopt voor het eerst in 20 jaar goud

Aanmaken: 10/29/2018 - 08:26
Poolse centrale bank koopt voor het eerst in 20 jaar goud

De goudmarkt is recent opnieuw in beweging gekomen. De goudprijs slaagde er (eindelijk) weer in om een vuist te maken, waarbij de kaap van 1250 dollar opnieuw in zicht is gekomen. Voorlopig zijn er verschillende factoren voorhanden die een verdere come-back van het goud laten vermoeden, met als belangrijkste inderdaad de dreigende crisis op de financiële markten. Maar er is één factor waar meestal geen rekening mee wordt gehouden en dat is het gedrag van de centrale banken. Dat gedrag is overigens niet nieuw. 

 

Kan iemand ons eens komen uitleggen waarom die centrale banken zo gretig goud kochten terwijl de goudprijs de afgelopen maanden uitgeteld in een hoekje lag? Het is inderdaad een opvallend feit dat de centrale bankiers tijdens de zomermaanden de grootste kopers van goud waren geworden. Volgens Macquarie hebben hun aankopen van goud het hoogste niveau in de afgelopen 6 jaar bereikt. Dit jaar betreft al een totale hoeveelheid van 264 ton. 


Vooral Turkije, Rusland en Kazakstan hebben zich erg actief betoond op de goudmarkt. Eén van de redenen waarom deze centrale banken goud kopen, is ongetwijfeld het feit dat ze zich willen diversifiëren weg van de dollar. De greenback is een onbetrouwbare munt geworden, waarbij de valutahandelaren steeds vaker waarschuwen voor een correctie in de dollarkoers. Die correctie zou zelfs stevige proporties kunnen aannemen. 

Dat is blijkbaar ook Polen niet ontgaan. De Poolse centrale bank koopt voor het eerst in 20 jaar opnieuw goud. In juli ging het om 2 ton, waarna in september nog eens 6 ton werd bijgekocht. Volgens Macquarie geeft dit aan dat de interesse van de centrale banken voor het gele metaal nog steeds een stijgende trend vertoont. Maar misschien is de dollar niet de enige reden waarom de centrale banken goud kopen, onderhuids leeft mogelijk de vrees dat ons financieel systeem op wankele benen staat. Het kan dus zeker geen kwaad om het voorbeeld van de centrale banken te volgen en zelf ook goud in te slaan.

Informatiedag fysiek Goud & Zilver

Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.