Perth Mint verkocht meer gouden en zilveren munten in september

Aanmaken: 10/04/2018 - 11:19
Perth Mint verkocht meer gouden en zilveren munten in september

Op de markten voor edelmetalen valt nog steeds weinig beweging te bespeuren. De goudprijs handhaaft zich min of meer in de buurt van het niveau van 1200 dollar per troy ounce, terwijl de zilverprijs rond 14,50 dollar per troy ounce aanklampt. Het is in ieder geval nog te vroeg om te stellen dat de goudmarkt opnieuw in beweging is gekomen. En voor de zilvermarkt geldt, mutatis mutandis, hetzelfde. 

 

Maar er is goed nieuws uit Australië: de Perth Mint verkocht meer gouden en zilveren munten in september. De verkopen van zilveren munten verdubbelden ruimschoots in augustus tot een nieuwe piek voor de afgelopen 2 jaar. De verkopen van gouden munten stegen anderzijds met 61% om uit te komen op een totale hoeveelheid van 62.552 troy ounce, dat terwijl de goudprijs in september met 0,80% daalde. 


Het was overigens al de 6de maand op rij dat de goudprijs daalde en dat was in 20 jaar niet meer gebeurd. Op jaarbasis was er nochtans sprake van een stijging van de verkopen met 35%. Neil Vance, group manager minted products bij de Perth Mint, kon alleen maar vaststellen dat de beleggers gebruikmaakten van de prijscorrectie om in te stappen. Daarbij stelt Vance vast dat met name de Amerikaanse markt, die wel ingedommeld leek, opnieuw tekenen van leven gaf. 

De zilverprijs kon in september een kleine winst van 0,70% vasthouden, nadat de prijs 3 maanden op rij was gedaald. De verkopen van zilver stegen ten opzichte van de maand augustus met 151% tot iets meer dan 1,30 miljoen troy ounce, op jaarbasis werd een stijging met 87% opgetekend. De Neil Vance Perth Mint raffineert meer dan 90% van het nieuw gedolven zilver in Australië. Vance sluit niet uit dat de stijging van de verkopen de voorbode vormt van hogere goud- en zilverprijzen.


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.