Onderwaardering zilver ten opzichte van goud loopt stilaan de spuigaten uit

Aanmaken: 04/13/2018 - 13:43
Onderwaardering zilver ten opzichte van goud loopt stilaan de spuigaten uit

Duur en goedkoop zijn relatieve begrippen in de financiële wereld. Wat voor de één duur is, zal de ander goedkoop lijken. Het is precies dit verschil in appreciatie in waardering dat de handel op de financiële markten mogelijk maakt. Wanneer iedereen er van overtuigd is dat iets duur is, zou niemand nog willen kopen. Anderzijds zou er een heuse stormloop ontstaan wanneer iedereen denkt een koopje te hebben gevonden. 

 

En toch zijn er op de financiële markten koopjes te vinden die zonder meer zo genoemd mogen worden, meer bepaald bij de edelmetalen. De onderwaardering zilver ten opzichte van goud loopt stilaan de spuigaten uit en inmiddels is het witte metaal zo goedkoop geworden dat de prijs eigenlijk alleen maar kan stijgen. Dat is alleszins de mening van Dominic Frisby van Money Week. Goud kost momenteel meer dan 80x meer dan zilver en dat is volgens Frisby toch wat het goede te veel. 


We spreken dan over de gold-silver ratio, de index die zegt hoeveel troy ounce zilver voor elk troy ounce goud kan gekocht worden. Volgens de nuchtere cijfers is er 15x meer zilver dan goud op aarde en dus zou het eigenlijk niet meer dan logisch zijn dat 1 troy ounce 15x meer kost dan 1 troy ounce zilver. Maar in de praktijk zitten we ver boven die verhouding. En trouwens ook boven het historisch gemiddelde van de gold-silver ratio. 

Tot aan de 20ste eeuw stond de gold-silver ratio inderdaad aan ongeveer 15. Maar in de 20ste eeuw, wanneer geld en edelmetalen ieder hun eigen weg gingen, is die verhouding fors opgelopen in het voordeel van goud. Tot nu dus boven 80. Maar het verleden toont aan dat elke keer als de gold-silver ratio boven 80 stond we een krachtige inhaalbeweging van de zilverprijs kregen. En dat is nu dus opnieuw het geval. Of de goudmarkt nu in beweging komt of niet, de zilvermarkt staat op het punt van uitbreken. En dat wil zeggen dat de zilverprijs de goudprijs in de komende maanden moeiteloos kan kloppen.


INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER 
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.