Niet alleen Bitcoin is een zeepbel, het hele financieel systeem is een zeepbel

Aanmaken: 01/12/2018 - 08:15
Niet alleen Bitcoin is een zeepbel, het hele financieel systeem is een zeepbel

De jongste dagen is het opnieuw wat minder druk geworden rond de crypto-currencies en dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat er geen nieuwe recordkoersen meer werden opgetekend. Maar dat betekent niet dat Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Pizzacoin en hoe ze verder ook mogen heten naar de achtergrond zijn verdwenen. Een groot deel van de speculanten zijn nog steeds op zoek naar het volgende one day hit wonder bij de virtuele munten. 

 

Wat zeggen de analisten over de crypto’s? Meestal steken ze een lang betoog af, waarbij ergens in de 7de of 8ste fase een vergelijking wordt gemaakt met de inmiddels legendarische tulpenzeepbel. Maar als puntje bij paaltje komt, wordt duidelijk dat ze geen bal hebben begrepen van de kern van het probleem. Uiteindelijk luidt de conclusie dat Bitcoin & co een zeepbel zijn die vroeg of laat zal ontploffen. Daar kunnen we het volmondig mee eens zijn, maar uiteindelijk vergeten ze dan nog altijd de kern van het probleem. 


Niet alleen Bitcoin is een zeepbel, het hele financieel systeem is een zeepbel. Dat financieel systeem is sinds de grote crisis van 2007-2008 een zombie, een levende dode die zich alleen maar kan rechthouden dankzij de massale interventie van de centrale banken. Die hebben dat systeem opgeblazen tot één grote gigantische zeepbel, waarbij het niet meer dan logisch is dat er ook kleinere zeepbellen binnen zo’n systeem ontstaan. En dan komen we uiteraard terug uit bij de crypto-currencies. 

De echte zeepbel, zijnde dus het financieel systeem, is veel gevaarlijker dan de Bitcoins van deze wereld. Deze bieden in feite nog een ontsnappingsmogelijkheid uit dat systeem, echter met die toevoeging dat diegene die kiest voor crypto’s weet dat hij of zij grote risico’s loopt. De echte parachute die veiligheid garandeert is de zeepbel van het financieel systeem implodeert, zijn de edelmetalen. Alleen goud en zilver bieden zekerheid in periodes van onzekerheid. Daarom moet iedereen een niet onaanzienlijk deel van zijn of haar portefeuille in edelmetalen aanhouden.


INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER 
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.