Moeten we al dan niet op de hoede zijn voor de komst van meer inflatie?

Aanmaken: 03/06/2018 - 14:39
Moeten we al dan niet op de hoede zijn voor de komst van meer inflatie?

Er is lang naar uitgekeken, maar momenteel worden we geconfronteerd met de come-back van inflatie. De consumentenprijzenindex in de Verenigde Staten kwam in januari op 2,10% uit en daarmee werd het psychologisch belangrijke niveau van 2% naar boven doorbroken. Algemeen wordt aangenomen dat een inflatie van 2%, niet veel meer of niet veel minder, een ideale situatie is. De vraag is uiteraard hoe het nu verder moet. 

 

Moeten we al dan niet op de hoede zijn voor de komst van meer inflatie? Alexander Green, Chief Investment Strategist van The Oxford Club, is van mening dat we vanuit het standpunt van de spaarder de komst van meer inflatie alleen maar kunnen verwelkomen. Op de eerste plaats is de stijging van de inflatie in de VS het gevolg van loonstijgingen en dat betekent dat de consumenten meer geld in hun loonzakje vinden. En dat is uiteraard positief voor de economie. 


Daarnaast zijn de spaarders al lang genoeg afgestraft, ze kregen met de beste wil van de wereld geen rendement op hun spaargeld. De obligatie- en aandelenmarkten zullen inderdaad minder in hun nopjes zijn met meer inflatie, maar zij hebben jarenlang kunnen profiteren van de lage rentevoeten. En een ‘normalisering’ van de rentevoeten is uiteindelijk niet meer of niet minder dan de ‘normale’ gang van zaken. 

En voor goudkevers zal de come-back van de inflatie meer dan welkom zijn, want goud, zilver en de andere edelmetalen voelen zich kiplekker in een omgeving van meer inflatie. INTL FCStone analist Edward Meir wijst in dat verband op een opvallende trendommekeer op de chart van de goudprijs. Meir is van mening dat de goudmarkt de komende jaren de andere financiële markten moeiteloos naar huis kan spelen. Met uitzondering misschien van de zilvermarkt (want ook de zilverprijs kan door het dak vliegen). En de belegger kan daar uiteraard zijn voordeel uit halen.


INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER 
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.